Çocuklarda boy uzatan gıdalar

Çocukların boy uzamasında genetik etkenler etkili olsa da yedikleri ve içtikleri de bir o kadar önemli. Peki boy uzatan yiyecekler neler?

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2016 09:30 GÜNCELLEME 02.04.2018 12:18 Anne/Çocuk
Çocuklarda boy uzatan gıdalar
Çocuklarda boy uzatan gıdalar

Çocukluğumuzda boyumuzun uzaması için litrelerce süte, kalıplarca beyaz peynire maruz kaldık. Kimimizin boyu selvi gibi oldu kimimiz ise minyon halimizle hayata devam ettik. Büyüme çağında çocukların beslenme şekli boy uzamasında büyük rol oynuyor. 

Boy uzamasında her ne kadar genetik etkenler rol oynasa da, beslenme ve yaşam şeklimiz de bir o kadar etkili oluyor. Hiç önemsemediğimiz bazı besinler aslında boy uzamasına yardımcı olduğu uzmanlar tarafından belirtildi.

Ergenlik çağında nişasta

Nişasta pek önemsenmese de vücudun temel enerji kaynağı arasında yer alıyor. Sadece nişasta değil, B vitamini, lif, demir, magnezyum ve selenyum da enerji kaynakları arasında yerini alıyor. özellikle kalori bakımında kuvvetli oldukları için çocukların ergenlik döneminde düzenli tüketilmesine dikkat edilmeli. 

Kahvaltıya yulaf ekleyin

Yulaf protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Yulaf aynı zamanda kas kütlesini artırır ve yağ miktarını azaltır. 

Süt ve peynir

Boy uzamasına en çok yardımcı olan besin kaynakları arasında süt ve peynir yer alır. Süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyum kemiklerin uzamasına ve vücudun dirençli kalmasını sağlar. 

Tavuk, hindi ve kırmızı et boy uzatıyor

Hayvansal yiyecekler arasında tavuk, en çok protein kaynağıdır. Boy uzamasının en büyük faktörü proteindir. Tavuk ve hindi etindeki bu mineral, kas ve dokuların gelişimi için oldukça önemlidir. Aynı şekilde kırmızı et de bu etkiyi gösterir.

 

YORUMLAR 1
  • ecem 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim boyum 1.52 kilom ise 48 ama ben boyumun 1.65 olmak istiyorum.Ne yapmalıyım ? Lütfen yardımcı olunuz .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR