Trump'tan İran'a yeni tehdit: Uymayan bedelini öder
ABD Başkanı Trump, Truth Social üzerinden yaptığı son paylaşımda, İran ile varılan geçici ateşkes sürecine ilişkin sert mesajlar verdi.
ABONE OL
- ABD Başkanı Trump, anlaşmanın bozulma olasılığının düşük olduğunu belirtirken, olası bir aksilikte çatışmanın "daha önce hiç görülmemiş bir güçle" başlayacağı tehdidinde bulundu.
- Trump, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceklerini ve Hürmüz Boğazı'nın güvenli kalacağını vurguladı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın tüm şartları yerine getirdiğinden emin olunana kadar ABD’ye ait gemi, uçak ve askeri personelin mevcut mevzilerini koruyacağını belirtti.
TRT Haber'in The Guardian'dan aktardığı habere göre, anlaşmanın bozulması ihtimalini "düşük bir olasılık" olarak nitelendiren Trump, buna rağmen yaşanacak bir aksilikte çatışmanın "daha önce hiç görülmemiş bir güçle" başlayacağı tehdidinde bulundu.
Trump paylaşımında, "Büyük ordumuz şu an dinleniyor ve bir sonraki fetih için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullandı.
"Eğer herhangi bir nedenle bu gerçekleşmezse, ki bu son derece düşük bir ihtimal, o zaman "Çatışma Başlar", daha büyük, daha iyi ve daha güçlü bir şekilde, daha önce hiç görülmemiş bir şekilde. Uzun zaman önce kararlaştırılmıştı ve tüm sahte söylemlere rağmen - NÜKLEER SİLAHLAR YOK OLACAK ve Hürmüz Boğazı AÇIK VE GÜVENLİ OLACAK. Bu arada büyük ordumuz dinleniyor, aslında bir sonraki fetih için sabırsızlanıyor. AMERİKA GERİ DÖNDÜ!"
"NÜKLEER SİLAH YOK, BOĞAZ AÇIK KALACAK"
Daha önce alınan kararların arkasında durduğunu vurgulayan Trump, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına asla izin verilmeyeceğini ve Hürmüz Boğazı'nın "açık ve güvenli" kalacağını yineledi.
Washington yönetiminin bölgedeki sahte söylemlere itibar etmeyeceğini belirten Trump, "Amerika geri döndü" mesajıyla kararlılık vurgusu yaptı.
Ateşkes bilmecesi! ABD'den son dakika Lübnan mesajı
Alçak karar sonrası İsrail'den Mescid-i Aksa duyurusu! Hazırlıklar başladı
Bahreyn 40 gün sonra ilk kez hava sahasını uçuşlara açtı
Türkiye'den son dakika İran hamlesi! Sınır kapısından geçtiler
ABD'den son dakika İran açıklaması! Beyaz Saray resmen iletti! Trump'tan Hürmüz talebi
İsrail Lübnan'ı vurarak ateşkesi bozmuştu: Netanyahu'dan bir tehdit daha!
-
Şehitoğluyum 2 dakika önce Şikayet EtSiyonistin uṣağı.Cehhenneme doğru.Beğen
-
sami çelik 5 dakika önce Şikayet Etdinleniyor dediği gemilere füze ikmali yapılıyordur zaman kazanıyor sarı sapıkBeğen
-
Misafir 5 dakika önce Şikayet EtAlah sni ve yavrunu kahhar adı ile kahrersin vampirBeğen
-
ayhan 81 8 dakika önce Şikayet EtZaten sizin için ateşkes toparlanma demek yorulunca ateşkes istiyorsunuz bizlerde bunu her seferinde yiyiyoruz.Beğen
-
Misafir 9 dakika önce Şikayet EtAteşkes en büyük hataydı.Beğen
