Çocuklara alfabe nasıl öğretilir?

Okul döneminde görülecek olan bazı basit konuları çocuğunuza erkenden öğreterek, okuma-yazma becerisinin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz. İşte alfabe öğretimi...

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2018 08:13 GÜNCELLEME 09.01.2018 08:23 Anne/Çocuk
Çocuklara alfabe nasıl öğretilir?
Çocuklara alfabe nasıl öğretilir?

Yapılan araştırmalara göre, 0-5 yaş arasındaki çocukların okuma yazma gelişimlerinde alfabeyi öğrenmeleri ve harfleri çıkarış seslerinin etkili olduğu görülmüştür. Yaklaşık olarak 2-3 yaş aralığındaki çocuğunuza alfabeden önce renkleri ve şekilleri öğretmelisiniz.

Renk ve şekil öğretiminden sonra sıra eğlenceli bir şekilde alfabe öğretimine geçmelisiniz. Bu esnada çocuğunuzun ilgi ve merakını arttırmak için alfabe öğretmeye ilk olarak kendi isminden başlayın. Her hafta yalnızca isminin bir harfine odaklanın ve o harf üzerinde çalışmalarınızı sürdürün.

Üzerinde durduğunuz harfi renkli ya da şekilli bir katın üzerine yazın. Daha sonra o harfin şekli ve çizgileriyle ilgili konuşun. Çalıştığınız her bir harfi hafta başında değiştirerek çocuğunuzun görebileceği alana asın. Bu süreçteki asıl hedefiniz, çocuğunuzu eğlendirerek öğretmek olmalıdır. 

Bu nedenle çocuğunuza baskı ya da tehdit yoluyla bilgi vermek yerine zevk almasını sağlayarak öğretmeye bakmalısınız. Bunun için oyun hamurundan şekilli harfler ve kurabiyeler yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR