Anne sütü nasıl çoğaltılır? Anne sütü arttıran kür tarifleri

Emzirme dönemindeki annelerde çeşitli nedenlere bağlı olarak görülen süt yetersizliği, hem bebeğin doymamasına hem de enfeksiyonlara karşı direnemeyeceğinden hastalıklara karşı korunmasız hale gelmesi ile sonuçlanır. 'Sütüm azaldı' endişesini yaşamak istemiyorsanız, süt üretimini canlandıran yiyeceklere öncelik vermelisiniz. Peki hangi yiyecekler süt için daha faydalı? Anne sütünün faydaları neler? Anne sütünü arttıran yiyecekler...

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2019 14:30 GÜNCELLEME 09.09.2019 14:37 Anne/Çocuk
Anne sütü nasıl çoğaltılır? Anne sütü arttıran kür tarifleri
Anne sütü nasıl çoğaltılır? Anne sütü arttıran kür tarifleri

Vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin, mineral, kalsiyum ve protein değerlerini barındıran anne sütü mucizesi, bebeklerin sağlıklı gelişimi için hayati bir önem taşır. Özellikle de doğum sonrası anneden gelen ilk süt (kolostrum) kesinlikle ziyan edilmemelidir. Yeni doğmuş olan bebeğin çeşitli enfeksiyonlara karşı korunması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi konusunda büyük bir öneme sahip olan anne sütü, yeterli miktarda su ve vitamini içerdiğinden dolayı ayrıca su verilmez. Sadece sağlık açısından faydalı olmayıp anne ile bebeğin arasındaki güven ve sevgi bağını da son derece kuvvetlendiren emzirme işlemi hamilelik döneminde alınan kiloları vermeyi de kolaylaştırır. 

ANNE SÜTÜ HAKKINDA EN ÇOK MERAK EDİLEN BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

anne sütü nasıl arttırılır? anne sütü arttırıcı tarifler

Bebeğin anne karnında çıkıp dış dünyaya daha kolay adapte olabilmesi için annesinin kokusunu alması ve ona dokunarak fiziksel temasta bulunması en önemli detaylardan biridir. Sütünün bebeği için yeterli olmadığını düşünen bazı anneler, telaşa kapıldığı için sütünün daha da azalmasına hatta kesilmesine bile neden olabilir. Üzüntü, stres, kaygı ve travma gibi faktörlerin etkili olduğu anne sütü azalmasında tüketeceğiniz besinlerin içeriğine dikkat ederek sütünüzü arttırabilirsiniz. Peki sütün bol olması için hangi yiyecekler tüketilmeli? İşte yanıtı...

ANNE SÜTÜNÜ ÇOĞALTAN BESİNLER

ANNE SÜTÜ ARTTIRICI EN ETKİLİ TARİFLER İÇİN TIKLAYIN

Çemen otu tohumu: Anne sütü arttırma konusunda etkili olan yiyeceklerden birisi de şifalı çemen otu tohumudur. İçerisindeki steroidal maddesinin süt üretimini destekleyen hormonları harekete geçirerek sütü fark edilir derecede arttırdığı görülmektedir. Yapılan çalışmalar, 2 hafta düzenli olarak tüketilen bu tohumun anne sütünü belirgin derecede çoğalttığını gösteriyor.

ANNE SÜTÜNÜ HANGİ ORGAN OLUŞTURUYOR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Rezene: Süt üretimi için östrojen ve prolaktin hormonlarını harekete geçirir. Eksik olan anne sütünün daha fazla artmasına neden olan rezene bitkisi, sağlık alanında da birçok konuda olumlu etki göstermektedir. Uzmanlar süt yetersizliği konusunda rezenenin faydalı olacağını savunuyor.

ANNE SÜTÜNÜ AZALTAN İLAÇLAR NELER? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Kimyon: Bebek dünyaya geldikten sonra anne vücudunu güçlendirmeye yarayan kimyon süt üretimini arttırır. Demir minerali bakımından zengin olan kimyonu, emzirme dönemindeki anneler tüketerek sütünü çoğaltabilir.

Arpa: Arpa ile yapılan pilav ya da çorba, anne sütünün artmasına yardımcı oluyor. Bebeğini süt ile beslemek isteyen anneler, beslenmesine dikkat ederek süt üretimini çoğaltmalıdır.

Yağlar: Zeytinyağı, keten tohumu yağı ve susam yağı gibi sağlıklı yağlar, emzirme dönemindeki kadınların tüketebileceği yağlardandır.

ANNE SÜTÜNÜN BESİN DEĞERİ NASIL ARTTIRILIR?

Anne ile bebek arasındaki bağı kuvvetlendiren anne sütü, bebek için hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle doktorlar, bebeklerin ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmeleri gerektiğini vurguluyor. Emzirme dönemindeki anneler, beslenmelerine dikkat etmesiyle sütlerinin vitamin ve mineral değerlerini arttırarak bebeklerine daha verimli bir süt verme imkanı sağlayabilir. Bunun için dikkat edilmesi gereken bazı öneriler...

- Doğum kilolarını vermek için şok diyet ve ilaçlar kullanmayın.

- Süt üretimini harekete geçirmede büyük rol oynayan suyu gün içerisinde bol bol tüketin.

- Süt, yoğurt ve peynir tüketimine önem verin.

- Havuç, kayısı ve yeşil sebzeleri öğünlerinizden eksik etmeyin.

- Yediğiniz faydalı yiyeceklerin besin değerlerinin azalmaması için yemek esnasında çay tüketmeyin.

ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRICI KÜR TARİFİ

anne sütü arttırıcı kür

Malzemeler:

500 gram bal
2 tatlı kaşığı hibuskus
2 tatlı kaşığı rezene
4 tatlı kaşığı çemen tohumu
2 tatlı kaşığı aslanpençesi
3 tatlı kaşığı çörek otu
20 cc arı süt

Yapılışı: Yukarıda bahsedilen bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirerek toz haline getirin. Ardından bir miktar bal ekleyin ve besin değerlerinin kaybolmaması için tahta kaşık tercih ederek karıştırın. Her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı tüketin.

Her ihtimale karşılık doktor onayı almadan uygulamayınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR