Bebeklere kilo aldıran çorba nasıl yapılır? Bebekler için besleyici ve doyurucu çorba tarifi

Ek gıda döneminde bebeğinizin kilo alımını kolaylaştıracak besleyici ve kalori değeri yüksek olan çorba yapımını sizler için sıraladık. Vitamin değeri yüksek olan sağlıklı çorba tarifini ek gıda döneminde sizde bebeğinizde deneyebilirsiniz. Evde bebekler için kilo aldıran çorba nasıl yapılır? Bebeklerde kilo nasıl aldırılır? Evde bebekler için bol vitaminli ve doyurucu çorba tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 11:45 GÜNCELLEME 29.04.2020 11:47 Anne/Çocuk
Bebeklere kilo aldıran çorba nasıl yapılır? Bebekler için besleyici ve doyurucu çorba tarifi
Bebeklere kilo aldıran çorba nasıl yapılır? Bebekler için besleyici ve doyurucu çorba tarifi

Bebeğinizin ek gıda dönemine başlamasına rağmen mevcut olan kilosundan memnun değilseniz ve yaşıtlarına göre zayıf olduğunu düşünüyorsanız ev yapımı mama tarifi ile kilo almayı kolaylaştırabilirsiniz. İlk altı aylık dönemden sonra bebeğinize sunacağınız birbirinden özel tariflerle hem karnını hem de gözünü doyurabilirsiniz. Peki nasıl? Hazır mamalar yerine evde yapacağınız enfes bir çorba tarifi ile zayıf bebeğinizin biraz daha kilo almasını sağlayabilirsiniz. Ek gıda dönemine geçen bebeklerde sağlıklı ve besleyici tariflerle kilo alımını destekleyebilir, etkili bir beslenme sağlayabilirsiniz. Vitamin, mineral, protein ve kalsiyum bakımından zengin olan özel çorba tariflerini deneyip bebeğiniz üzerindeki etkisini görebilirsiniz. Bebeğinin zayıf olmasından yana mutsuz olan annelerin pratik bir şekilde hazırlayabileceği lezzetli çorba tarifini sizlere derledik. Peki ek gıda döneminde bebekler için besleyici ve doyurucu çorba nasıl yapılır? Bebeklere çorba tarifi:

TIKLA OKU: BEBEKLERDE KİLO ALDIRAN YİYECEKLER

BEBEKLERE KİLO ALDIRAN ÇORBA TARİFİ! BEBEKLERE KOLAY ÇORBA YAPIMI:

kilo aldıran çorba tarifi

MALZEMELER

1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
2 kaşık irmik
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı nane
2 bardak kaynamış su

YAPILIŞI

Tereyağını güzelce erittikten sonra 1-2 dakika kadar un kavurun. Daha sonra suyunu ilave edip güzelce karıştırın. Daha sonra salça, irmik ve naneyi koyarak yeniden karıştırın. Bu esnada mikserden yardım almak topaklanma yapmaması için önemlidir. Kısık ateşte 5 dakika kaynatıp bebeğinize afiyetle içirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

TIKLA OKU: EVDE KİLO ALDIRAN MAMA TARİFLERİ

BOL VİTAMİNLİ ÇORBA TARİFİ! BEBEKLER İÇİN BESLEYİCİ ÇORBA

Bebeklere çorba tarifi

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı irmik

1 muz

2 çorba kaşığı ev yoğurdu

1 çorba kaşığı pekmez

1 çorba kaşığı ceviz ezmesi

YAPILIŞI:

İrmiği 5 dakika boyunca cezvede haşlayıp içine rendelenmiş muz, yoğurt, pekmezi ve son olarak cevizi de ilave edip güzelce karıştırın. İşte bebeğiniz için enfes çorba hazır!

BEBEKLERDE KİLO NASIL ALDIRILIR? KİLO ALDIRAN PATATESLİ TARİF

Bebekler için kilo aldıran mama tarifi

MALZEMELER

1 orta boy patates,
1 yemek kaşığı tahin

HAZIRLANIŞI

Kilo almayı kolaylaştıran patatesi suda güzelce haşladıktan sonra içine tahini ekleyin. Tamamen pürüzsüzleşince bebeğinize yedirmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

NOT: Yukarıda anlatılan mama tariflerini alerji riskine karşılık doktora sormadan uygulamayınız!