Hamile kalmak için okunabilecek etkili dua ve sureler! Hamilelik için denenmiş manevi reçeteler

'Ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim' hadis-i şerifini göz önünde bulundurduğumuzda hem ahlaklı bir nesil yetiştirmek hem de Salih bir evlat sahibi olmak için Allah (c.c)'dan hayırlı bir çocuk istenebilir. Peki hamile kalmak için hangi dua ve sureler okunur? Çocuk sahibi olmak için etkili dualar hangileri? Hamilelik için Meryem Suresi nasıl okunur? En etkili hamilelik dua ve sure önerileri...

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2020 08:20 GÜNCELLEME 01.05.2020 13:28 Anne/Çocuk
Hamile kalmak için okunabilecek etkili dua ve sureler! Hamilelik için denenmiş manevi reçeteler
Hamile kalmak için okunabilecek etkili dua ve sureler! Hamilelik için denenmiş manevi reçeteler

Günümüzde çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin bu isteklerini gerçekleştirebilmeleri için kapı kapı çare aradıkları o dönemlerde, her ne kadar tıbbi yöntemlerle tedaviler uygulansa da sonuç olumsuz olabiliyor. Böyle durumlarda üzüntüden dolayı istemeden bile olsa isyan etmemek gerekir. Her şeyden önce Allah (c.c.)'dan hayırlısı istenmelidir. Öyle ki bizler hakkımızda neyin hayırlı olup olmadığını bilemeyiz. Dışarıdan baktığımızda hayır gibi gördüğümüz şeyler aslı ortaya çıktığında şer ya da tam tersi şer gibi görünen olaylar hayırlı bir sonucu beraberinde getirebilir. Dolayısıyla da her konuda olduğu gibi evlat sahibi olmada da Allah (c.c)'dan hayırlısı istenerek dua edilmelidir. Evin çocuk sesleriyle dolu olması ya da anne baba olmanın vereceği heyecan insanlarda tarifi mümkün olmayan hisleri sağlıyor gibi görünebilir öyledir de ama her yolu denedikten sonra olmuyorsa da Allah'a tevekkül edilmeli ve takıntı yapılmamalıdır. Hayırlısı istendikten sonra tıbbi gereklilik ve yöntemler uyguladıktan sonra Salih bir niyetle dualar okunabilir. Çocuk sahibi olmak için kesinlikle şu dua okunmalıdır diye bir sure ya da dua olmasa da okunması tavsiye edilebilir duaları sizlere derledik. Biraz önce de dediğimiz gibi samimi bir niyet duanın kabulü için çok önemlidir. Evvela hayırlı bir evlat istenmeli, daha sonra tavsiye edilen bu dualar okunabilir. Öne sürülen bazı bilgilere göre bebek sahibi olmak için okunabilir dua ve sureler...

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE BEBEĞİN SAĞLIKLI DOĞMASI İÇİN DUALAR

Hz. Meryem

HZ. ZEKERİYA (A.S)'IN EVLAT SAHİBİ OLMAK İÇİN ETTİĞİ DUA:

Meryem suresi

Meryem suresi

Anlamı(Zekeriyya) Dedi ki: “Rabbim, şüphesiz benim kemiklerim gevşedi ve baş, yaşlılık aleviyle tutuştu; ben sana dua etmekle mutsuz olmadım. Doğrusu ben, arkamdan gelecek yakınlarım adına korkuya kapıldım, benim karım da bir kısır (kadın)dır. Artık bana Kendi Katından bir yardımcı armağan et. Bana mirasçı olsun. Yakup oğullarına da mirasçı olsun. Rabbim, onu razı olunan kıl.”

(Meryem Suresi, 3-6)

Meryem Suresi

Anlamı: Orada Zekeriya Rabbine dua etti: “Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi, 38)

TIKLA OKU: HZ. MERYEM (A.S)'IN İBRET VERİCİ DOĞUMU...

bebek isteme duaları

HAMİLE KALMAK İÇİN OKUNACAK ETKİLİ DUA VE SURE ÖNERİLERİ

Hayırlı bir evlat sahibi olmak isteyen çiftlerde hamile kalmak için okunması tavsiye edilebilir duaları sizler için derledik. En kuvvetli koruyucu dualardan biri olarak bildiğimiz Ayetel Kürsi'yi her cuma gecesinde 7 kez okuyup sonrasında da 7 kez şu dua edilebilir:

 “Ya Rahmân, Ya Rahîm, Ya Halim, Ya Kerim, Ya Rezzâk, Ya Hannan, Ya Deyyan, Ya Hâkim,  99 Esmaü’l Hüsna’nın hatırı için bana hayırlı bir evlat sahibi olmayı nasip et.”

Çocuk sahibi olmak isteyen kimseler öncelikli olarak niyet ederek Kenzül Arş duasını seher zamanında kıbleye dönük bir şekilde okuyabilir. Daha sonra 7 defa Ayetel Kürsi ve sonrada 1 defa Türkçe meali okunabilir.

Perşembeyi cumaya bağlayan gece sessiz bir ortamda, Kıble’ye bakar şekilde ellerin açık gözlerin kapalı olduğu şekilde 7 kez üst üste Fatiha Sûresi okunabilir. Duada salih ve içten bir niyet çok önemlidir. Devamında da gözler açık ve dizüstüne çökerek:

“Allah’ım, sen en güzel şekilde ve en hayırlı biçimde bizi rızıklandıran, hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bizi nimetleriyle rızıklandıransın.  Beni de rahmetinle muradıma eriştir ve tez vakitte bana hayırlı bir evlat nasip et, âmin.” denilebilir.

TIKLA OKU: EVDE HAMİLELİK TESTİ NASIL YAPILIR? ADIM ADIM UYGULAMA...

TIKLA OKU: DOĞUMA GİRMEDEN OKUNMASI GEREKEN DUALAR

Hurmaya Meryem suresi okuma

41 HURMAYA MERYEM SURESİ...

Hayırlı bir evlat sahibi olmak ve hamile kalmak için Meryem Suresinin okunabileceği tavsiye edilen kaynaklardan elde edilenlere göre; 41 adet hurmanın hepsine ayrı ayrı 'Meryem Suresi' okunabilir. Bu esnada hangi niyet üzerine okunursa o niyet geçerli olur. Bu hurmalar hamile kalmak isteyen kişiye yedirilir.

GEBE KALMAK İÇİN MANEVİ REÇETELER! HAYIRLI EVLAT SAHİBİ OLMAK İÇİN ESMAÜL HÜSNA ZİKİRLERİ

esmaülhüsna zikirleri

Allahumme Ya Evvelü; hamile olmak niyetiyle 100 defa okunabilir.

Allahumme Ya Mubdiu; 99 defa düşük riski olan anne adaylarının bebeklerini kaybetmemeleri için okunabilir.

Allahumme Ya Mucib; 60 defa okumak Alah (c.c)'un izniyle bütün duaların kabul olunmasına vesiledir.

Allahumme Ya Semiu; Konuşmadan 100 defa okunup dua edilirse, dualar Allah (c.c)'un izniyle kabul olur.

Allahumme Ya Varis; 707 defa okunduğunda, Allah (c.c)'un izniyle hayırlı bir çocuk sahibi olunabilir.

ÇOCUĞU OLMAYANLAR İÇİN OKUNABİLİR AYET-İ KERİMELER

Çocuk sahibi olmak için dualar

HüvaIIahü'l-hâliku'l-bâriü" = "O yaratandır ve yok­tan var edendir." (Haşr, 59/24) âyeti 1054 kez okunabilir.)

Adet döneminden üç gün sonra, öğle saatlerine ya­kın vakitte temiz kağıda 110 defa "Bismillâhirrahmânirrahîm" yazıp o kağıdı üzerinde taşıyarak eşiyle birlikte olursa, Allah (c.c)'un izniyle hamile kalınabilir. (Hamile olana kadar kağıt üzerinde durmalıdır.)

ERKEK ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Ne yazık ki hala daha eski zamanlardaki Cahiliye Döneminden kalma insanlar gibi erkek çocuğa sahip olma takıntısı olan kişiler vardır. Hayırlı bir evlat sahibi olmak için erkek çocuk diye diretmek yerine ister kız ister erkek olsun ama hayırlısı olsun şeklinde dua etmek en güzelidir. Günümüzde bebeğin cinsiyetinin anneden mi yoksa babadan mı geldiğini merak edenlere yönelik elde edilen araştırmalar tıbbi açıdan bebeğin cinsiyetinin babanın kromozomuna bağlı olduğunu göstermektedir.

Tıbbi olarak bu şekilde ifade edilse de biz insanoğlunun bu konuyla ilgili yapabileceğimiz en ufak bir şey bile yoktur. Yine takıntı haline getirmemekle beraber kız ya da erkek bebeğin hayırlısı olması şartıyla dua edilmesi gerekir. Bunun için erkek bebek isteyen çiftlerin yakınlıkları öncesinde 3 kez besmeleyle ihlas suresini sonra da şu duayı okuyabilecekleri bilinmektedir:

Besmele

"Allahümmec alnî min ledünke zürriyyeten tayyi-beten mutîaten." = "Allah'ım, bana yüce katından temiz ve saygılı bir nesil ihsan eyle."

Hadis-i Şerif: “Kimin bir kız çocuğu dünyaya gelir de onu toprağa gömmeden, horlamadan ve üzerine erkek çocuğunu tercih etmeden yetiştirecek olursa Allah Teâlâ o kimseyi cennetine koyacaktır.” (Ahmed, Müsned, (Tah: Muhammed Şakir, Had. no: 1957), c. IV, s. 294)

İKİZ BEBEK OLMASI İÇİN DUALAR...

İkiz bir hamilelik için okunabilecek olan dua önerilerinde Kuran-ı Kerim'de ya da dualarda bahsedilen tüm bebek isteme duaları edilebilir. Her şeyden önce salih ve iyi bir niyetle ikiz bebek için dualar edilebilir. Olmuyorsa zorlamamak, Allah (c.c)'dan hayırlısı istenmelidir.

YORUMLAR 1
  • Bahar Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslan burcu Kahve
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR