Otel zinciri sahiplerinin FETÖ'den yargılanması

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 1'i tutuklu 4 sanığı bulunan davada, otel zinciri ortaklarının yargılanmasına başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2018 18:28 GÜNCELLEME 18.07.2018 18:28 GÜNCEL
Otel zinciri sahiplerinin FETÖ'den yargılanması
Otel zinciri sahiplerinin FETÖ'den yargılanması

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Alper C, tutuksuz sanıklar Mine C, Ufuk C, Egemen C. ile yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık Alper C, FETÖ'den kapatılan Antalya Girişimci İşadamları Derneği Genel Sekreteri M.S'nin isteğiyle 2012'de derneğe üye olduğunu, 2014'te ise istifa ettiğini söyledi.

Örgütün devlete sızıp mevcut hükümete karşı olmasından dolayı istifa ettiğini belirten Alper C, 17-25 Aralık 2013'ten sonraki olaylarda bunu anladığını iddia etti.

Bank Asya'da hesabının bulunduğunu ama belirtilen tarihlerde para akışının olmadığını anlatan sanık, FETÖ firarisi Hamdi Akın İpek'in, amcasının Ankara'dan çok eskiden beri tanıdığı bir arkadaşı olduğunu, kendisini de bu vesileyle tanıdığını aktardı.

Bir arkadaşıyla 2013 yılında Marmaris'te Hamdi Akın İpek'in oteline tatile gittiğini dile getiren sanık, "Hamdi Akın İpek'in talimatı ile benden otel konaklama ücreti alınmadığını çıkışta öğrendim. Teşekkür için kendisini aradım. Tahminen 2-3 ay sonra sünnet düğünümüz vardı. Kendisine jest yapmak için düğünüme davet ettim. İpek, gelemeyeceğini söylemek ve tebrik etmek için beni telefonla aradı. Hamdi Akın İpek ile telefon görüşmelerimiz bu kapsamdadır. İpek ile bunun dışında bir irtibatım ve iş ilişkim olmadı." diye konuştu.

Sanık Alper C, İlyas Boydak'ı tanımadığını, iddianamede bahsedilen Ankara'daki otelde Boydak'la aynı zamanda kalmalarının tesadüf olduğunu savundu.

Sanık Mine C. ise adına açılmış sosyal medya hesaplarının sahte olduğunu, 2012 yılında eşinin talimatıyla bütün sosyal medya hesaplarını kapattığını öne sürdü.

Egemen C, Nilüfer Foundation isimli kuruluşa yardım yaptığını hatırlamadığını, bu kuruluşun Kimse Yok Mu Derneği ile irtibatlı olup olmadığını bilmediğini iddia etti.

Sanık, 4-5 yıl önce sosyal medya hesabını kapattığını ileri sürerek, "İddianamede bahsedilen Twitter hesabı benim adıma açılmış sahte bir hesaptır. Paylaşımlar bana ait değildir. Fenerbahçe kongre üyesiyim. 3 Temmuz 2011'den beri zaten bu örgütle mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ufuk C. de örgüt üyesi suçlamasını kabul etmeyerek, bu yapının vatan ve millet düşmanı olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Alper C'nin tutuklulukta kaldığı süre, tanık ifadeleri ve ByLock tespit edilememesi gibi gerekçelerden tahliyesine karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR