Malezya'da 'IŞİD saldırısı' paniği

Malezya'da, bombalı saldırı hazırlığında oldukları belirtilen 19 militan gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2014 14:28 GÜNCELLEME 20.08.2014 14:28 Asya
Malezya'da 'IŞİD saldırısı' paniği
Malezya'da 'IŞİD saldırısı' paniği

Malezya polisinden yapılan açıklamada, IŞİD terör örgütüne özendiği belirtilen Malezya vatandaşı militanların, ülkedeki birahaneler, diskolar ve bir bira fabrikasını hedef alan bombalı saldırılar düzenlemek amacıyla nisan ayından beri planlar yaptığının anlaşıldığı duyuruldu.

AA'ya konuşan Malezya Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Han Mydin Pitchay, militanların, IŞİD terör örgütünden eğitim almak amacıyla Suriye'ye geçmeyi planladığını kaydetti.

Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının "militan görüntüsünde" olmadığına dikkati çeken Eyüp, "Bu şahıslar arasında iyi bir çalışma geçmişine sahip meslek erbabı kişilerle ev hanımları da var" dedi.

Militanların, "günah yuvası" olarak niteledikleri yerlere bombalı saldırılar düzenlemeyi planladıklarının belirlendiğini anlatan Eyüp, bu planların henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve şüphelilere ait yerlerde yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmadığını bildirdi.

Eyüp, militanlardan yedisi hakkında "terörizmi yayma" ve "ev yapımı silah bulundurma"nın da aralarında bulunduğu çeşitli suçlardan dava açıldığını ancak duruşma tarihlerinin henüz açıklanmadığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR