Bebeklerde D vitamini eksikliği nasıl giderilir?

Doktorunuz bebeğinizde D vitamini eksikliğini tespit etmişse, ebeveyni olarak yapmanız gerekenleri sizler için anlattık. İşte bebeklerde 'D vitamini' eksikliği belirtileri ve bu eksikliği önlemenin yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2018 07:19 GÜNCELLEME 03.03.2018 09:09 Bebek
Bebeklerde D vitamini eksikliği nasıl giderilir?
Bebeklerde D vitamini eksikliği nasıl giderilir?

Hamilelik sürecindeki anne adayları vücutlarına yetecek kadar D vitamini alamazlarsa, bu durum bebeklerini de olumsuz etkiler. Peki bunun bir telafisi yok mu? Bebeklerdeki D vitamini eksikliği nasıl anlaşılır? İşte ebeveynlerin en çok merak ettikleri bu soruların cevapları...

Bebeklerde genellikle iki yaşlarından sonra ortaya çıkan D vitamini eksikliği, kemiklerindeki şekil bozuklukları ve rahat hareket edememe belirtileri ortaya çıkar. Şayet, bebeklerdeki bu vitamin ihtiyacı karşılanmazsa 'Raşitizm' adı verilen kemik rahatsızlığı ortaya çıkar.

D vitamini eksikliğinin bir diğer önemli işaretlerinden biri de kafataslarının yumuşak olmalarıdır. Bebeklerin kafatasları dünyaya gelirken yumuşak ve esnektir. Fakat, annelerin vücutlarına aldıkları D vitaminleri kafataslarını biraz daha katılaştıracak ve sertleştirecektir. Bu vitamin yeterli miktarda alınmadığı zamanda bebeğin beyninde hasar oluşacaktır.

BEBEKLERDE 'D VİTAMİNİ' EKSİKLİĞİ NASIL ÖNLENİR?

Eğer doktorunuz onay veriyorsa bebeğinizde D vitamini damlası kullanmakta fayda var. Ayrıca her gün en az 10-15 dakika kadar bir süreyle bebeğinizin kol ve bacaklarının güneş görmesi gerekir. Böylece bebeğinizdeki vitamin eksikliği kısa zamanda kaybolmuş olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR