Kadınlar için gerekli vitaminler

Sağlıklı bir yaşam için vücudumuza gerekli olan vitaminleri almalıyız. Peki kadınlar en çok hangi vitamini almalıdır?

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2017 08:40 GÜNCELLEME 28.10.2017 14:32 Sağlık
Kadınlar için gerekli vitaminler
Kadınlar için gerekli vitaminler

Her kadın sağlığı için günde belirli miktarda vitamin almalıdır. Özellikle hayatlarının belli döneminde vitaminlere çok daha fazla ihtiyaç duyarlar. Hormon dengesinin sağlanması ve vücudun eksiklerinin tamamlanması için kullanılan vitaminlerin eksikliğinde ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. 

İşte kadınların yaş, kilo ve fiziksel aktivitelere bakılmaksızın alması gereken vitaminler;

-C vitamini iyileştirmeyi hızlandıran, hücre yenilenmesini sağlayan, bazı kanser, kalp ve doku zedelenmesi hastalıklarını azaltır. Ayrıca C vitamini kırmızı kan hüclerinin oluşmasında önemli bir rol oynar. Kivi, portakal, greyfurt, domates, brokoli, biber, patates ve çilek besinleri C vitamini içerir.

-D vitamini kalsiyumun emilmesini sağlar, doku sertleşmesi, eklem iltihabı ve bir çok kanser türünden korunmak için de etkili bir vitamindir. Regl öncesi yaşanan sıkıntıları büyük miktarda azaltan D vitamini diyet yapanlarda kilo veriminin hızlanmasını da sağlar. Güneş ışığından faydalanarak yada yağlı balık ve ciğer tüketerek D vitamini eksikliğinizi giderebilirsiniz.

-E vitamini yaşlanma karşıtıdır. Hücrelerin yenilenmesini sağlar, kalp hastalıkları, katarak ve hafıza kaybı gibi hastalıkların oluşmasını da engeller. E vitamini ıspanak, balık yağı, çekirdek, fındık ve badem gibi besinlerde bulunur.

-B2 vitamini enerji verir, bağışıklığı güçlendirir, stresi azaltır ve metabolizmayı çalıştırır. Ayrıca boğaz ağrılarına, ağız yaralarına, saç kuruluğuna ve kırışıklıklara iyi gelir. Süt ürünleri, yapraklı sebzeler, yumurta, badem, fındık, mantar, maya ve tahıllar B2 bakımından zengindir.

-B6 vitamini bağışıklık sistemi için gereklidir. Hormon üretimine yardımcı olur, depresyona, kalp hastalıklarına ve hafıza kaybına iyi gelir. Aynı zamanda kan şekerini dengeler. B6 vitamini eksikliği anemiye neden olabilir. B6 vitamini tahıllar, avokado, et, fasulye, balık, yulaf, fındık çekirdek ve kuru meyvelerde bulunur. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR