Bebekler çay içebilir mi?

Anne ve babaların bebek beslenmesiyle ilgili yaptıkları hatalı tutumu sizler için açıkladık. Peki, bebeklere çay verilmeli mi? Sakıncası var mı? İşte yanıtı...

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2018 08:14 GÜNCELLEME 14.10.2018 08:34 Bebek
Bebekler çay içebilir mi?
Bebekler çay içebilir mi?

Bebeklerin doğduktan sonraki ilk altı ayda yalnızca anne sütü ile beslenmeleri, gelişimlerini sürdürmeleri bakımından oldukça önemlidir. İlk altı ay geçtikten sonra bebeklerin ek gıdalarla tanışma süreci başlar. Başlangıçta 'Parmak besinler' olarak nitelendirilen yiyeceklerle bebeğin tat alma duyusu geliştirilir.

Ancak, ailelerin bu esnada dikkat etmesi gereken bir husus var. Bazı yiyecekler alerjik bir etki oluşturabileceğinden dolayı belli bir dönemden sonra bebeklere verilmelidir. Bebeklerinin siyah çayı tatmasını isteyen ebeveynler ise bu anlamda büyük bir hata yapmaktadır. Hiçbir besleyiciliği bulunmayan siyah çay, bebek ve çocuklarda tüketildiği zaman demir eksikliğine neden oluyor. Vücudun yeterli miktarda demir alması ise sağlıklı bir gelişim için olmazsa olmazlardır.

Bebekler kendileri için gerekli olan sıvı ihtiyacını altı aydan sonra yalnızca su tüketerek alabilir. Çay tüketiminin bebeklerin vücudunda susuzluğa neden olduğu da bilinmektedir.

Uzmanlar çocukluk dönemindeki çay tüketiminin ise zihinsel gelişimi olumsuz etkilediklerini vurgulayarak zekayı gerilettiğine işaret ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR