Bebeklerde hıçkırığın geçmesi için ne yapılmalı?

Bebeklerde görülen hıçkırığı kesmek için uygulamanız gereken yöntemleri sizler için mercek altına aldık. Peki bebeklerde hıçkırık neden olur? Bebeklerde hıçkırığın geçmesi için ne yapılmalı? İşte yanıtı...

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2018 07:30 GÜNCELLEME 15.10.2018 07:31 Bebek
Bebeklerde hıçkırığın geçmesi için ne yapılmalı?
Bebeklerde hıçkırığın geçmesi için ne yapılmalı?

Özellikle de emzirme sonrasında bebeklerde görülen hıçkırık, her ne kadar anneler için kaygı verici bir durum olsa da aslında sindirim sisteminin doğru çalıştığını gösteren bir durumdur. Anneler bu esnada panik yapmak yerine bilinçli davranarak, doğru stratejilerle bebeklerindeki hıçkırığı durdurabilir.

HIÇKIRIK NEDEN OLUR?

Bebeklerde hıçkırık tutmasının nedeni genellikle beslenme sonrasında ortaya çıkar. Bunun ise 2 temel sebebi vardır. İlki bebeğin karnının doyduğunu gösterir. İkincisi karnı tok olan bebeğin midesi genişleyerek diyaframa baskı uygulamasıdır. Diyafram sinirleri bu uyarılmayla beraber hıçkırmayı meydana getirir.

BEBEKLERDE HIÇKIRIĞIN GEÇMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

Dinmek bilmeyen hıçkırıkların önüne geçmek için yapılması gereken en önemli şey, hıçkırığı anne sütü ile gidermektir. Bebeğinizi emzirerek hıçkırığın durmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni doğan bebekler için hıçkırık geçirme konusunda en etkili yöntemin anne sütü olduğu bilinse de bunun haricinde yapabileceğiniz şey, biraz dik oturarak sırtını sıvazlamak olacaktır.

Beslenmenin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi de bebeklerde hıçkırığı tetikleyenler arasındadır. Anne sütünü hızlı bir şekilde alan bebeklerde hava yutması olacağı için hıçkırığa neden olabilir.

Ne yaparsanız yapın yine de hıçkırık geçmiyorsa, mekan değiştirmeniz yararlı olabilir. Soğuk mekanlar hıçkırığı tetikleyebilir bu nedenle daha sıcak bir yere geçmeyi deneyebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR