Bebeklerde basur görülür mü?

Kabızlığın etkisiyle ortaya çıkabilen basur sorunu anne sütü alan bebeklerde istisna olarak görülse de başınıza geldiğinde yapabileceklerinizi sizler için derledik. Bebeklerde basur nedenleri ve tedavisi...

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2018 11:10 GÜNCELLEME 03.12.2018 11:16 Bebek
Bebeklerde basur görülür mü?
Bebeklerde basur görülür mü?

'Hemoroid' olarak nitelendirilen basur sorunu, yetişkinlikte görüldüğü gibi bebeklik döneminde de ortaya çıkıyor. Yetişkin insanlardaki gibi aynı sebepten kaynaklanan basur sorunu, anne sütü alan bebeklerde nadiren görülür.

Basuru tetikleyen kabızlık etkisi emen bebeklerde görülmez. Ancak ek besine geçiş yapan bebeklerde farklı nedenlerden dolayı kabızlık oluşabiliyor ve basur görülebiliyor.

BEBEKLERDE BASUR NEDENLERİ VE BELİRTİLERİ

- Makat etrafından gelen parlak renkli kırmızı kan, anüs çevresi kaşıntı, şişkinlik, yanma ve acı bebeklerde basur işaretlerindendir.

- Kokulu sabun ve ürünler, sentetik malzemeden üretilmiş iç çamaşırları bebeğin cildini olumsuz etkileyerek tahriş edebilir bu da basura neden olabilir.

BEBEKLERDE BASUR BANYOSU

Oturma küvetlerine ılık su koyarak doktorun onayladığı vakte kadar bebeği burada oturtmak, basurdan kaynaklanan sorunları hafifletebilir. Böylelikle bebeğinizin kasları gevşeyecek, dışkı daha kolay çıkacaktır.

YORUMLAR 1
  • Assiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazı güzel. Fakat fotoğrafa gerek yoktu. Sapıkların iştahının kabarmasını destekler. Aptalca bir davranış. Herkes Başvurunun nerede olduğunu biliyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR