Çocuklar diyet yapabilir mi?

Yetişkinlerin kilo vermek için uyguladıkları diyet listeleri çocuklar içinde uygulanabilir mi? Çocukların diyet yapması sakıncalı mı? Obezite rahatsızlığına sahip çocuklar nasıl beslenmeli? Kilolu çocuklarda beslenme düzeniyle ilgili detaylar yasemin.com'da!

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2018 08:22 GÜNCELLEME 03.12.2018 09:18 Çocuk
Çocuklar diyet yapabilir mi?
Çocuklar diyet yapabilir mi?

Büyüme ve gelişme çağındaki çocukların gün içerisinde tükettikleri enerjinin yüzde 10'luk kısmı gelişimlerine gidiyor. Dolayısıyla çocukların gelişimini engelleyecek şekilde beslenme gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Çocuğunun kilosunun yaşıtlarına göre fazla olduğunu düşünen anne ve babalar, kilo almalarından şikayetçi olarak diyet yaptırmak isteyebilirler.

Ancak çocuklar 3 yaşlarına gelene kadar kesinlikle diyet uygulamamalıdır. İlkokul dönemindeki çocukların kilo ve boy oranında tutarsızlık varsa beden kitle indeksi hesaplamalarına bakılarak, tedbirler alınabilir.

Abur cubur tüketimi yasaklanabilir, meyve suları yerine süt tüketimine ağırlık verilebilir, günlük hafif yürüyüşler tercih edilebilir. 

Çocuklarda kilo sorunu obezite boyutuna kadar gelmişse çocuğu hareketli bir yaşam sürdürmesini sağlayarak optimum kilosunu bulması sağlanabilir. Yemek yemesini kısıtlamasından ziyade sağlıklı yiyecekler tüketilmesi önerilebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR