Hasan Arat'tan, Dursun Özbek'in sözlerine yanıt

Beşiktaş başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Toplantısı öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Arat, Galatasaray başkanı Dursun Özbek'in sözüne de cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2024 18:29 GÜNCELLEME 16.04.2024 19:54 Beşiktaş
Hasan Arat'tan, Dursun Özbek'in sözlerine yanıt
Hasan Arat'tan, Dursun Özbek'in sözlerine yanıt

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, 18 Temmuz'da yapılacağı açıklanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimli genel kurulu hakkında görüşlerini paylaştı.

Hasan Arat, TFF seçimiyle ilgili, "18 Temmuz tarihinin çok geç olduğu konusunda ısrarcıyız. Çok önemli sorunlar var. Kulüpler Birliği, bugün aklıselim karar alarak bu seçimi hızlandırmalıdır. Bu seçim bir an önce yapılmalıdır. Bu, Türk futbolu için kritik bir virajdır. Bütün dünya burada yaşananları anında görebiliyor. Gelinen nokta kritik. Siz Avrupa'da oynanan bir maçtan sonra bu kadar spekülasyon olduğunu görüyor musunuz?" şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olacak isimlerin mutlaka bir kulübün sempatizanı olduğunun altını çizen Arat, şöyle devam etti:

"Aday olmayı düşünenler üyeliklerini dondurmalılardır, tarafsızlık sözü vermelidir. Bunu çok çağdaş şekilde yapabileceğimize inanıyorum. Türkiye son 4 ayda futbolda dünyada iyi bir resim vermiyor. Bunu hep beraber düzeltebiliriz. Demokratik yollarla gelecek başkan ve heyetinin, tüm kulüplerin de desteğiyle, alt liglerdeki takımları da besleyerek birlik ve beraberlik içinde çözüm bulmalıdır. Beşiktaş Kulübü olarak bizim baştan beri durduğumuz yer ve söylemlerimiz aynıdır, geri adım atmayacağız."

Türkiye'de yaşanan her şeyin bütün dünyada anında görüldüğünü, bunun da savunulacak bir yeri olmadığını söyleyen Arat, Avrupa'da oynanan maçlarda benzer sıkıntıların yaşanmadığını belirtti.

Türkiye'nin daha iyilerine layık olduğunu dile getiren Arat, "Bu iş sadece stat yapmakla, iyi takım kurmakla olmuyor. Yönetim açısından da hepimiz elimizi taşın altına koyup aday olacak kişileri dikkatlice gözden geçirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

ÖZBEK'TEN ARAT'A CEVAP

Dursun Özbek'in 'imza kampanyasının gerekliliği kalmadı' sözüne de değinen Hasan Arat, "Tüzük eğer bunu kulüplere hak olarak veriyorsa, kulüpler bunu hak olarak kullanır. Yolun hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu kulüpler belirler. Biz her zaman uzlaşmacıyız. Bu konuda her türlü öncülüğü yapmaya hazırız. Ama doğru yolun ne olduğunu içerideki kulüpler ve oy hakkı olan insanlar verecektir. Tüzük gereği haklarını kullanıyorlar, kullanılan bir hak mutlaka doğru bir haktır. Beşiktaş Kulübü, kulüp farkı gözetmeksizin, üzerindeki formayı aday olduğu anda çıkaran, uluslararası niteliğe sahip, Türk futbolunu ileriye götürecek her türlü adaya destek olur. Kişiler önemli değil, önemli olan Türk futboludur, Türkiye'dir. Biz bunu düzeltmek için her türlü öncülüğü yapacağız." diyerek konuşmasını noktaladı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Ali Koç federasyon başkanı olursa Beşiktaş şampiyon olacağına inanıyoruz
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yavaş ol arat bey karşında kral var
    Cevapla
  • Necip 1 hafta önce Şikayet Et
    Belliki gslilerin zoruna gitmiş..:))))
    Cevapla
  • Dimyat 1 hafta önce Şikayet Et
    Galatasarayı şampiyon yapmak üzere dönen bu hain çark kırılacak elbet. Beşiktaş'ı bu yüzden seviyoruz. Haksızlığa karşı hep direniyor ve karşı duruyor.
    Cevapla
  • Akıllı Adam 1 hafta önce Şikayet Et
    küçüktaş küçüktür
    Cevapla
  • yalı çoçuğu ali 1 hafta önce Şikayet Et
    liderin 40 puan gerisindesiniz sezon bitmeden 4 hoca gönderdiniz aldığınız yabancılar balon çıktı bjk başkan dayanmıyor hala LA FONTAİNE masal anlatıyorsun
    Cevapla
  • Barbaros 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir gol avarajla bjk Şampiyon oldu Hatayspora 7 atti bjknin dürüstlügünüde gördük buralarda dürüstlük taslamayin ezikler
    Cevapla
  • Özlüçe 1 hafta önce Şikayet Et
    Misafirler. Gs li. Arat doğrusunu söylüyor. Bir tff başkani her hanği bir külüne parmak sallayamaz cezasını verirler. Özbekin derdi tff ile tekrar şampiyon olmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR