Canan Karatay kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Canan Karatay kitapları...

Katıldığı televizyon programları ve verdiği röportajlarla gündemden düşmeyen Canan Karatay diyet listeleri ile de adını sıkça duyduğumuz isimlerden. Alanında oldukça başarılı olan ünlü doktor Canan Karatay'ın kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu merak edildi. İşte, araştıranlar için Canan Karatay biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2022 09:34 GÜNCELLEME 24.06.2022 09:34 BİYOGRAFİ
Canan Karatay kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Canan Karatay kitapları...
Canan Karatay kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Canan Karatay kitapları...

Canan Karatay, 2 Mart 1943'te Elazığ'da dünyaya geldi. Tam adı, Canan Efendigil Karatay'dır. Aslen Elazığlı'dır. Annesinin adı Vafiye, babasının adı ise Ömer Naimi'dir. 11 yaşına kadar Elazığ'da, sonrasında ise İstanbul'da yaşadı. Şimdilerde 79 yaşındadır.

İlk ve orta öğreniminin ardından Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun oldu. Elazığ'da, ilk öğrenimine devam ederken, diğer yandan da piyano ve İngilizce dersleri aldı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni başarı ile tamamladı. Üniversite eğitiminin akabinde yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları üzerine yaptı. Sonrasında ise doktorasını tamamladı.

Canan Karatay

Kariyerine İstanbul'da devam eden Karatay, başarısından ötürü İngiliz Hükümeti tarafından verilen burs ile, 1972-1974 arasında,  Liverpool Regional Cardiac Center'da Kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimi gördü.

1976-1978 arasında, yurtdışında, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christian Barnarnd'ın ekibinde çalışma fırsatı buldu. Yine Türkiye'de tıp alanında çok sayıda önemli araştırmalarda bulundu. 1979'da doçent oldu. İlerleyen yıllarda ise Profesörlük unvanını elde etti.

Sonraki yıllarda,  İstanbul Üniversitesi Tedavi Klinik'te görev yaptı. Sonrasında ise, özel hastanelerde doktorluk yaptı. 1997-2002 arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2002-2006 arasında ise Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı.

Canan Karatay hayatı

CANAN KARATAY KİTAPLARI

  • Karatay Diyeti Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si

  • Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık

  • Karatay Mutfağı Kalıcı Kilo Verdiren Yemek Tarifler

  • Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi

  • Anne Adayları ve Hamileler İçin Karatay Diyeti

  • Gerçek Tıbbın 10 Şifresi

  • Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var

  • Karatay Sözü - Her Yaşta Her Zamanda Her Koşulda Bağışıklık Zırhımız

Canan Karatay

CANAN KARATAY EVLİ Mİ?

Canan Karatay, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucuları arasında yer alan ve şimdilerde de oradaki görevine devam eden Ali Karatay ile evlidir. Bu evliliğinden bir oğlu vardır.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 3
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    gerçek değerinin anlaşılması içim ölmesi mi lazım.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ara ŞAİURMIŞTI, AMA YİNE DE "DOĞRU SÖYLEDİĞİ İÇİN 9 KÖYDEN KOVULDU" ŞİMDİ 10. KÖYDE İNŞALLAH BU SEFER ŞAŞIRMAZ...
    Cevapla
  • sezayi 1 yıl önce Şikayet Et
    bilimin insan vicdanının sesi hizmetçisi olan canan karatay.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR