Osman Egin kimdir ve nerelidir? 7 yaşında hafız olan Osman Egin'in bilinmeyen hayatı!

TRT1'de yıllardan beri devam eden Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasının jüri üyelerinden biri olan Osman Egin'in hayatı merak konusu oldu. Peki Osman Egin kimdir? İşte araştıranlar için Osman Egin'in biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2023 00:31 GÜNCELLEME 28.03.2023 21:21 BİYOGRAFİ
Osman Egin kimdir ve nerelidir? 7 yaşında hafız olan Osman Egin'in bilinmeyen hayatı!
Osman Egin kimdir ve nerelidir? 7 yaşında hafız olan Osman Egin'in bilinmeyen hayatı!

Osman Egin, 25 Eylül 1960'da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur. Şimdilerde 63 yaşındadır. 

Küçük yaşlardan beri hem Kuran-ı Kerim hem de Arapça ile meşgul oldu. Henüz ilkokula başlamadan Arapça eğitimi aldı. Yine okula başlamadan önceki dönemde hafızlık çalışmalarına başladı ve 7 yaşında hafız oldu. 

Daha sonra eğitim hayatına başlayan Osman Egin, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarı ile tamamladı. Ardından İzmir İlahiyat Fakültesinde kıraat alanında yüksek lisans yaptı. 

Halil Necipoğlu kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Halil Necipoğlu'nun bilinmeyen hayatıHalil Necipoğlu kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Halil Necipoğlu'nun bilinmeyen hayatı

Osman Egin

Hafız Osman Şahin Hoca kimdir? Osman Şahin kaç yaşında hafız oldu?Hafız Osman Şahin Hoca kimdir? Osman Şahin kaç yaşında hafız oldu?

Eğitim aldığı süre içerisinde çok kez Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmalarına ve hafızlık yarışmalarına katıldı ve derece elde etti. Daha sonralarda ise birçok platformda jüri üyeliği yaptı. 

Osman Egin şimdilerde Abdurrahman Gürses Diyanet Eğitim Kurumu'nun Müdürü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan da TRT1 ekranında izleyici ile buluşan Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında jüri üyesi olarak boy göstermektedir. 

Osman Egin Hoca, çalıştığı kurumda, üst düzey kişilere verdiği eğitimler ile de bilinmektedir. İlmiş manada çok sayıda insan, müftü ve vaiz yetiştirmiştir. Ayrıca kitaplar çıkarmıştır. 

Mustafa Cihat kimdir ve kaç yaşındadır? Mustafa Cihat evli mi? BiyografisiMustafa Cihat kimdir ve kaç yaşındadır? Mustafa Cihat evli mi? Biyografisi

Osman Egin biyografisi

Mehmet Ali Sarı kimdir ve kaç yaşındadır? Aslen nereli? Mehmet Ali Sarı Hoca’nın bilinmeyen hayatıMehmet Ali Sarı kimdir ve kaç yaşındadır? Aslen nereli? Mehmet Ali Sarı Hoca’nın bilinmeyen hayatı

OSMAN EGİN'İN KİTAPLARI

İşte Osman Egin'in bugüne dek yayınlanan kitapları:

  • Kuran Öğreniyorum (Muhtasar)

  • Kur’an Öğreniyorum (Tecvitli)

  • Hafızlık Risalesi 

OSMAN EGİN EVLİ Mİ?

Osman Egin evlidir. Hala devam eden bu evliliğinden 4 çocuğu bulunmaktadır.  

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • kazim depreli, konya 7 ay önce Şikayet Et
    son devir alimlerimizden, muhlis,mutteki, salih ve samimi bir musluman olarak biliyoruz ve mahserde de oyle sahidlik edecegiz insaallah, bilhassa teblig metoduna ve kuran hadis yorumlarina hayranim , masaallah ,masaallah,milyarlarca masaallah. selam ve dualarimla aziz kerdesim, bendeniz de ilahiyatci bir kardesinim, dua eder dualarinizi beklerim.
    Cevapla
  • ismail kockesen 1 yıl önce Şikayet Et
    Osman egin hocam yaptigi olagan ustu gercekci yorumlari ile hayata ve kainata bakisimizi kuran cizgisinde olumlu yonde gelistiren birmumindir.Kendisinden cagin sorunlarina isik tutan bir meal calismasi bekliyorum.
    Cevapla
  • GülderenA 1 yıl önce Şikayet Et
    Osman Egin hocamızı hayranlikla izliyorum müthiş bir zekasi var Allah razi olsun
    Cevapla
  • Ömer kayış 1 yıl önce Şikayet Et
    Osman hocamdan ALLAH razı olsun çok değerli çok bilgili insan canlısı insanı insan olduğu için seven ve değerli gören bir kıymetli hocadır onu kendime çok yakın görüyor ve buluyorum
    Cevapla
  • Ulubeyli 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok saygıdeğer değerli ve kıymetli bir hocadır.İlmi ve bilgisinden daha fazla faydanılması gereken bir alimdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR