Mehmet Ali Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? Hangi partiden? Mehmet Ali Yılmaz'ın biyografisi

Mehmet Ali Yılmaz ölüm haberinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Mehmet Ali Yılmaz'ın hayatı ve kariyeri ile ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı. İşte merak edenler için Mehmet Ali Yılmaz'ın bilinmeyen hayatı...

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 09:12 GÜNCELLEME 25.04.2024 09:59 BİYOGRAFİ
Mehmet Ali Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? Hangi partiden? Mehmet Ali Yılmaz'ın biyografisi
Mehmet Ali Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? Hangi partiden? Mehmet Ali Yılmaz'ın biyografisi

Mehmet Ali Yılmaz 21 Ekim 1948'de Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. aslen Trabzonludur. Annesinin adı Fatma babasının adı Mehmet'tir. 

Çocukluk dönemini Trabzon'da geçiren Mehmet Ali Yılmaz, ilk ve orta öğreniminin ardından Haydar Paşa Lisesini tamamladı. Sonraki yıllarda ise İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesinden mezun oldu.

Yaklaşık 1 yıl boyunca vekil öğretmenlik yaptı. Eğitim hayatının ardından Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş.'de görev aldı. İlerleyen yıllarda buranın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. 

1991 ile 1995 arasında Doğru Yol Partisi (DYP) Trabzon milletvekilliği yaptı. Bu yıllar içinde yine Bakan olarak çalıştı.

Mehmet Ali Yılmaz ayrıca bir dönem i Trabzonspor Başkanlığı yaptı. Diğer yandan TVem kanalı, Zigana TV  Zigana FM, Karadeniz, Türk Sesi gibi medya kuruluşlarının da sahibidir. 

TÜRKİYE GENÇLİK VE SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI OLDU

Mehmet Ali Yılmaz, 20 Kasım 1991'de Türkiye Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı oldu. Bu görevi 25 Haziran 1993'te sona erdi. 

MEHMET ALİ YILMAZ NE ZAMAN ÖLDÜ?

Mehmet Ali Yılmaz 24 Nisan 2024'te İstanbul'da, 77 yaşında hayatını kaybetti. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR