Yeni İran Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir kimdir? Muhammed Muhbir'in bilinmeyen hayatı

İbrahim Reisi'nin yerine geçen Muhammed Muhbir, yeni görevinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Muhammed Muhbir'in hayatı ve kariyeri hakkında araştırmalar başladı. İşte, merak edenler için Muhammed Muhbir'in biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2024 23:41 GÜNCELLEME 26.05.2024 23:41 BİYOGRAFİ
Yeni İran Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir kimdir? Muhammed Muhbir'in bilinmeyen hayatı
Yeni İran Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir kimdir? Muhammed Muhbir'in bilinmeyen hayatı

Muhammed Muhbir 1 Eylül 1955'te İran'ın Huzistan Eyaletinde yer alan Dezful'da dünyaya geldi. Tam adı Mohammad Mokhber Dezfuli'dir. Aslen Dezfulilidir. Şimdilerde 69 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Dezfuli'de geçiren Muhammed Muhbir, ilk, orta, üniversite ve yüksek lisans eğitiminin ardından 'Uluslararası haklar' ve 'Hukuk' alanında doktora yaptı. Akademik çalışmalar yürüten Mubir'in çok sayıda akademik makalesi mevcuttur.

İran-Irak Savaşı'nın olduğu 1980 ile 1988 arasında  İslam Devrim Muhafızları'nın tıbbi birliklerinde Subay olarak görev üstlendi. Bir dönem, ini liderin doğrudan kontrolündeki bir yatırım fonu olan Setad'ın Başkanlığını yaptı. 

Muhammed Muhbir

Sina Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Huzistan Eyaleti vali Yardımcılığı yaptı. İran Lideri Hamaney'e yakınlığı ile bilinen Muhammed Muhbir, 8 Ağustos 2021'de (İbrahim Reisi'nin Cumhurbaşkanı olduğu dönem) Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu.

20 Eylül 2022'den beri Füzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi olarak çalışmalar yapmaktadır.

GEÇİCİ İRAN CUMHURBAŞKANI OLDU

Muhammed Muhbir, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin vefatından sonra, 20 Mayıs 20242te geçici olarak İran Cumhurbaşkanı oldu. Yeni Cumhurbaşkanı seçilene (50 gün içinde seçimlerin yapılması bekleniyor) dek bu görevine devam edecek. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? Babası ve eşi kim? İbrahim Reisi'nin biyografisiİran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? Babası ve eşi kim? İbrahim Reisi'nin biyografisi

Yeni İran Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • dede 1 ay önce Şikayet Et
    israıl adamını getırdı reışı engeli kaldırdılar
    Cevapla
  • Leylaa 1 ay önce Şikayet Et
    Nasıl da hersey planlı projelı gıdıyor
    Cevapla
  • Gurabba 1 ay önce Şikayet Et
    Adamın soy ismi muhbir İsrail e satar bu İran’ı
    Cevapla
  • Vuhabatu 1 ay önce Şikayet Et
    Görün işte biranda ne gibi tuhaf şeyler oluyor Kimderdiki Reisi Helikopter kazası geçirip rahmetlik olacak yerine Muhammed Muhkbir geçecek geçici Çumhurbaşkanı olacak mukadderat değilmi ey ahali ona göre hareket edin ne oldum değil ne olacağım diye haraket edin temkinli olun heran herşey olabiliyor hak ve hukuka uymak gerekiyor ilerisini bir gün önceden bilmezsen sonu hüsranla bitiyor ??
    Cevapla
  • EMEKLİ 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail intikamını aldı ve yok etti.İsrail'e yakın birini getireceklerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR