Şehla nedir? Şaşılık nasıl anlaşılır?

Yetişkin ve çocuklarda sıklıkla rastlanan şaşılık rahatsızlığı nedir ve nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2018 07:55 GÜNCELLEME 26.07.2018 09:39 Çocuk
Şehla nedir? Şaşılık nasıl anlaşılır?
Şehla nedir? Şaşılık nasıl anlaşılır?

Toplum içerisinde göz kayması olarak nitelendirilen şaşılık, çocukluk döneminde en çok görülen ve erken tedavi uygulanmadığı takdirde görme kaybına neden olabilen bir hastalıktır.

Şaşılık, dümdüz ileriye bakan bir kişinin gözlerinin aynı yere bakmaması durumudur. Mesela bir göz karşıya bakarken diğer gözün farklı yere kayması, göz kayması veya şaşılık olarak sonuçlanır. Bu rahatsızlığın haricinde bir de şehla bakışı vardır. Belirtileri yönünden şaşılık ile karıştırılan şehla, doktorlar tarafından belirlendiğinden buna yalancı şaşılık denir.

Peki şaşılık nasıl fark edilir?

Kişi üzerinde şaşılığın tespit edilmesi yorgun anlarda, dalgın bakışlarda, uykulu anlarda ve bir şeye çok yakından baktığında daha kolaydır. 

Bu belirtilerin haricinde kafanın belirli bir doğrultuda eğilmesi, televizyona çok yakından bakılması ve gözlerde titreme olduğu zamanda anlaşılır. Kimi zaman güneşli havalarda dışarıya çıkıldığı zaman çocuğunuzun kayma olan gözünü kısarak baktığını fark edebilirsiniz. İşte tam da bu durumlarda meydana gelebilen ufak kaymalar dikkatinizden kaçabilir.

Diğer gözün sağlığı yerinde olduğu için çocuğunuzun yaşı ilerleyene kadar tembellik iyiden iyiye yerleşebilir. Bu nedenle en ufak bir şüphede bile çocuğunuzu detaylı bir şekilde muayene ettirmelisiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR