Sağlıklı kırtasiye ürünleri nasıl anlaşılır?

Sağlıklı bir okul alışverişi için dikkat etmeniz gereken kriterleri sizler için araştırdık. İşte A'dan Z'ye okul alışverişi...

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2018 08:08 GÜNCELLEME 12.09.2018 15:36 Çocuk
Sağlıklı kırtasiye ürünleri nasıl anlaşılır?
Sağlıklı kırtasiye ürünleri nasıl anlaşılır?

Okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi gününde, çocuğunuzun dönem boyu ihtiyaç duyacağı malzemeleri alırken bazı özelliklere dikkat etmelisiniz. Sadece ihtiyaç gidermek için alınan malzemeler, çocuğunuzu sağlığından edebilir. Peki, sağlıklı bir okul alışverişi nasıl yapılır?

İşte ailelerin dikkat etmesi gerekenler...

Alışveriş için ilk önce öğretmenleri istedikleri listeden temin edilmelidir. Eğer öğretmen, liste vermemişse genel ihtiyaçlarla alışverişe başlanmalıdır. Kullanımı diğerlerine göre daha kolay olduğu için telli defter alınmalıdır. Çocuğunuzun daha düzenli bir defter tutması için renkli renkli kalemler alınabilir. Böylelikle çocuğunuz ders çalışırken hem daha istekli olacak hem de mutlu olacaktır.

Kurşun kalem olarak da uçlu kalemler tercih edilmelidir. Kalemin uçları aynı ebatta olacağından dolayı yazılar daha okunabilir ve kalem açmakla çocuğunuza zaman kaybettirmezsiniz. Kullanılacak olan silginin sayfayı yırtmaması ve iz bırakmaması için yumuşak olanlar tercih edilmelidir.

Kalem kutusu seçiminde ise içine konulacak olan malzemelerin sığabileceği büyüklükte olması gerekir. Teneke kalem kutular en ufak bir harekette ses çıkaracağı için derste öğrencilerin dikkatinin dağılmasına sebep olabilir. Bunun yerine bez kalemlikler tercih edilebilir. Temel ihtiyaçların yanı sıra not defteri, yapıştırıcı, kuru ve ıslak mendil gibi ihtiyaçlarda alınabilir.

Okul formalarının TSE standartlarına uygun olması son derece önemlidir. Okula giderken sürekli yanlarında götürecekleri çantaların ağır olması, omurga rahatsızlıklarına sebebiyet verebileceğinden dolayı çek çekli çantalar ya da hafif yüklü sırt çantaları tercih edilebilir.

Çocuğunuzun ayaklarının rahat olması için yumuşak, rahat ve esnek ayakkabılar satın alınmalıdır. Ayakkabının ön tarafı geniş ve yuvarlak özellikte olmalıdır. Deri ve kanvas malzemeli ayakkabılar tercih edilebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR