Lastik ve paletlerden kütüphane yaptılar

Kocaeli Gençlik Merkezi'nde çeşitli kurslara katılan öğrenciler atık malzemeleri kullanarak merkez içerisine bir kütüphane yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2016 01:34 GÜNCELLEME 06.10.2016 01:34 Dekorasyon
Lastik ve paletlerden kütüphane yaptılar
Lastik ve paletlerden kütüphane yaptılar

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan da destek gören öğrenciler, 'Genç Dönüşüm Kütüphanesi' adını verdikleri kütüphaneyi Kocaeli Kitap Fuarı'nda bulunan yayın evleri, yazar ve katılımcılardan topladıkları 1500 kitap ile doldurdu.

'Geri Dönüşüm Kütüphanesi' adı verilen kütüphane içerisinde ahşap meyve ve sebze kasalarından raflar, masalar, ahşap paletlerden kitaplıklar, masalar ve koltuklar, araba lastiklerinden tabureler, eski valizlerden koltuklar, laminant parkelerden raflar, ahşap makaralardan, boya kovalarından tabureler, soda şişelerinden, yumurtalardan çeşitli aksesuarlar tasarladı.

Kütüphanede kullanılan tüm malzemeler gönüllü öğrenciler tarafından pazarlardan ve sanayi sitesinden toplandı. Kütüphane içerisindeki tüm eşyalar öğrenciler tarafından tasarlandı. Kitaplar ise Kocaeli Kitap Fuarı'nda bulunan yayın evleri, yazar ve katılımcılardan sağlanarak, kütüphaneye 1500 kitap konuldu.
 
GENÇLERİN FİKRİ
 
Proje koordinatörü Emine Öztürk, Genç Dönüşüm Kütüphanesi'nin gençlerin fikriyle oluşturulduğunu belirterek, "Genç Dönüşüm Kütüphanesi gençlerin fikriyle oluşturulan bir kütüphane. Gençlik Merkezi'nin kütüphanesi aslında vardı ama gençler çok aktif kullanmıyordu. Vakit geçirecekleri bir kütüphane olduğunu düşünmüyorlardı. Nasıl değiştirip renklendirebiliriz diye düşündükten sonra çeşitli araştırmalar yapıldı. Biz hem sosyallik adına bir dönüşüm projesine çevirelim diye düşündük ve 'Genç Dönüşüm Kütüphanesi' fikri böyle oluştu" dedi.
 
PAZARDAN KASALARI TOPLADILAR
 
Genç arkadaşlarının pazardan kasalar topladığını söyleyen Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Pazar kasalarını İzmit'te bulunan Perşembe Pazarı'ndan topladı öğrenciler. Paletler, eski araba lastikleri, ahşap makaralar, atık valizler, kırık camlar kullanıldı. Eski bir televizyonumuz var, içini boşaltıp rafa çevirdiğimiz. Buradaki bütün ürünler geri dönüşümden yapıldı. Hiçbir şeyi satın almadık.

Ayrıca kitaplarımızın hepsi bağış kitaplarıdır. Bu kitapları da gençler Kocaeli Kitap Fuarı'ndan toplayarak kütüphaneye kazandırdılar ve şu an yaklaşık bin 500 kitabımız var. Bu kütüphane yapıldıktan sonra ilgi çok fazla arttı. Gelenler hayranlıkla bakıyorlar.

Burayı tamamen gençlerin yapması çok etkiliyor insanları. Duvar boyasına kadar gençlerin yapması ve renkli olması etkiliyor. Şu an sosyal medya çok önemli bir şey ve buraya gelip fotoğraf çekmek istiyorlar. Buranın ders çalışmak için çok renkli bir ortam olduğunu söylüyorlar."
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR