Perde seçerken nelere dikkat edilmeli?

Evinizin dekorasyonunu belirleyen en önemli etkenlerden biri olan perdeyi seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte perde seçerken dikkat etmeniz gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2018 08:33 GÜNCELLEME 27.05.2018 08:09 Dekorasyon
Perde seçerken nelere dikkat edilmeli?
Perde seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yaşam alanlarının olmazsa olmaz parçası perdeler, tek bir dokunuşla evinizin tüm havasını değiştirebiliyor. Yalnızca özel alanımızı ve mahremiyetimizi korumuyor, aynı zamanda eve estetik bir görünüm kazandırıyor. Peki, perde seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

İŞTE 5 ADIMDA PERDE SEÇİMİ:

- Perde alırken, kullanacağınız odayı mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü yatak odasında kullanacağınız perdeyle, mutfakta kullanacağınız aynı olmamalıdır. Her odanın farklı konsepti ve dekorasyonu olduğundan, perde de buna uygun seçilmelidir.

- Perde seçerken, evinizdeki mobilyaların kumaşıyla uyum sağlamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde ortaya uyumsuz ve hoş olmayan bir görüntü çıkabilir.

- Evinizde modern bir dekorasyon hakimse sade ve düz perdeleri, vintage ya da country dekorasyonda ise pastel tonlardaki perdeleri tercih edebilirsiniz.

- Perdenin desenli ya da düz olacağına mobilyalarına bakarak karar verebilirsiniz. Sade ve desensiz mobilyalarla desenli, desenli mobilyalarla düz perdeleri kullanabilirsiniz.

- Perde seçerken her mevsime uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle fon perdelerde bu detay oldukça önemlidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR