Davet sofrası nasıl hazırlanır? Masaya kaşık çatal bıçak nasıl konur?

Özenle hazırladığınız sofraların en önemli detaylarından biri, çatal, bıçak ve kaşıkların nasıl duracağı konusudur. Çatal ve bıçak dıştan içe doğru mu konur ya da çatal, bıçak nasıl kullanılır gibi pek çok sorunun doğru yanıtı bulunmaya çalışılır. Bir sofra düzeninde servis sunumunun doğru şekli nasıl olmalıdır? Sizler için bu soruya yanıt aradık ve 2020 sezonunun en şık çatal, kaşık ve bıçak modellerine yer verdik.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 05:28 GÜNCELLEME 23.04.2020 09:06 Dekorasyon
Davet sofrası nasıl hazırlanır? Masaya kaşık çatal bıçak nasıl konur?
Davet sofrası nasıl hazırlanır? Masaya kaşık çatal bıçak nasıl konur?

Çatal, bıçak ve kaşıklar, bir sofranın en önemli parçalarındandır. Sunum hazırlarken, sofra üzerinde en şık ve en doğru haliyle yer alması istenir. Ancak dizimleri konusunda bilinmesi gereken bazı detaylar bulunur. Bu detayları bilmek, daha doğru bir sofra sunumunu hazırlamak konusunda yardımcı olacaktır. Bir masa hazırlarken, her şeyin birbirleriyle uyumlu parçalarla dizilmesine gerek yoktur. Birbirleriyle zıt parçalarla da güzel bir masa uyumu sağlanabilir. Bu çatal, bıçak ve kaşık seçiminde de geçerlidir. Bunun için yalnızca sezonun modellerini bilmeniz yeterli olacaktır. Birbirleriyle farklı meç etme stilli, tamamen sizin zevkinize kalır. Peki bir sofrayı hazırlarken önem vermeniz gereken çatal, kaşık ve bıçak dizimi nasıl yapılmalıdır? Günümüzün popüler yemek yarışma programlarında bile üzerine önemle durulan konulardan biri olan çatal, kaşık ve bıçak dizimiyle ilgili tüm bilinmesi gerekenler, ayrıntılarıyla içeriğimizde yer alıyor. 

ÇATAL, KAŞIK VE BIÇAK DİZİMİ

Öncelikle bilinmelidir ki, çatal, kaşık ve bıçak dizimleri dıştan içe doğru yapılır.

BIÇAK DİZİMİ

doğru bıçak dizimi

Yemek bıçakları, tabağın sağ tarafında ilk sırada durur. Tatlı bıçağı ise tabağın üst kısmında ilk sırada olur.

ÇATAL DİZİMİ

doğru çatal dizimi

Yemek çatalı, tabağın sol tarafında ilk sırada durur. Çatalın hemen yanında salata çatalı durur. Tatlı çatalı ise tabağın üst kısmında orta sırada olur.

KAŞIK DİZİMİ

doğru kaşık dizimi

Tabağın sağ tarafında yemek kaşığı ve çay kaşığı olur. Yemek kaşığı son sırada, çay kaşığı ise ortada durur. Tatlı kaşığı ise tabağın üst kısmında son sırada durur.

masa düzeni resimli anlatım

2020 ÇATAL, KAŞIK VE BIÇAK MODELLERİ

TRENDYOL: 250 TL - 220 TL

KARACA: 400 TL  - 600 TL 

EMSAN: 120 TL - 700 TL

JUMBO: 250 TL

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR