Ramazan ayına özel dekorasyon önerileri

Ramazan ayı, bereketi ve evlerimize yaydığı huzur atmosferiyle gelir. Bu atmosferin etkisiyle evlerimizi Ramazan'a hazırlamamız da mümkün. Size önerdiğimiz, yalnızca 4 adımda gerçekleştireceğiniz dekorasyon stilleri, bu amacınızı gerçekleştirmeniz konusunda yardımcı olacaktır. Evinizi Ramazan ayına hazırlamanın pratik yolları ve detayları haberimiz içerisinde!

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2020 04:34 GÜNCELLEME 28.04.2020 04:35 Dekorasyon
Ramazan ayına özel dekorasyon önerileri
Ramazan ayına özel dekorasyon önerileri

Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle mübarek Ramazan-ı Şerif ayına girildi. Peki evleriniz Ramazan ayı için hazır mı? Ramazan ayı içerisinde en sık kullanılan salon, mutfak ve yemek odaları için, hem çalışma, oturma alanınızı genişletecek hem de daha şık bir görünüm vermenizi sağlayacak pratik dekorasyon önerileri mevcut. Sadece 4 adımda uygulayabileceğiniz bu dekoratif adımlarla, evinizde yepyeni bir dekorasyon şıklığı oluşturabilmeniz mümkün olacak. İşte evinizi Ramazan ayına hazırlayacak pratik ev dekorasyonu önerileri:

PRATİK EV DEKORASYONU ÖNERİLERİ

Mutfak dekorasyonu önerileri

Ramazan ayında daha sade mutfak tezgahları tercih etmeniz gerekir. Özellikle iftar ve sahur menülerini hazırlayacağınız sırada, daha rahat çalışabilmek ve göz yorgunluğundan uzak durabilmek için, tezgah üzerilerinde yalnızca size lazım olacak eşya ve malzemeleri bulundurun.

Hem salon hem de mutfak alanlarında bulunan yemek masaları üzerinde meyve vb. şeyleri bulundurmaktan olabildiğince kaçının. Bu hem aklınıza yemek gelmesini önler hem de bu alanları sadece vaktinde amacına uygun olarak kullanmanızı sağlar. 

Masalarınızı da, genel olarak salonunuzu da göz yorucu olan şeylerden uzaklaştırın. Sizi daha çok dinlendirecek ve dinginleştirecek renk tonlarını kullanmaya tercih edin. Sizi dinginleştirecek tonlar; yeşil, mavi ve pembe tonlarıdır.

Bu sene iftar ve sahur için misafirliğe gitmek de, misafir kabul etmek de olmayacak. Ama yine de oluşturacağınız iftar ve sahur masaları için bilmeniz gereken bazı dekoratif detaylar bulunur.

Masalarınızda gün ışığından daha çok yararlanmak için beyaz tonlarını kullanın. Buna uygun olarak tabak altlıklarınızı sandalye ve masa rengine uygun olarak tercih edin. Yine masanızı pencere önüne de koyabilirsiniz. Özellikle manzaradan yararlanmak adına etkileyici olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR