Renk veren çamaşırın lekesi nasıl temizlenir?

Renkli iç çamaşırlar veya içinize giydiniz atlet tarzı giysiler kıyafetinizi boyayabilir. Bu gibi durumlarda kıyafeti çöpe atmak yerine yapılması gereken belli başlı çözüm önerilerini sizler için hazırladık. Peki, renk veren çamaşır lekesi kıyafet üzerinden nasıl çıkarılır? İşte, çözümler...

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2020 04:31 GÜNCELLEME 28.04.2020 04:32 Pratik Bilgiler
Renk veren çamaşırın lekesi nasıl temizlenir?
Renk veren çamaşırın lekesi nasıl temizlenir?

Terleme gibi durumlarda özellikle sentetik kumaştan yapılan boyalı iç çamaşırı ve body tarzı kıyafetlerin bazıları boya çıkarma özelliğine sahip olmaktadır. Çıkmayan, inatçı leke gibi gözükse de bu lekelere kesin çözüm formülü uygulanmaktadır. Kıyafetleri üzerine çıkan boya lekeleri nasıl çıkar? Renkli kıyafetlerin çamaşırlarınız üzerinde leke vermesini önlemek için hangi yöntemler uygulanmalıdır? Kadınların merak ettiği sorulardan biri olan çamaşırların leke çıkarma problemleri için haberimizin içeriğine göz atınız...

Boyanmış çamaşırların lekesi nasıl çıkar?

RENK VEREN KIYAFETİN LEKESİ NASIL ÇIKAR?

- Üstünde renk çıkmış olan kıyafetinizi makineye atmadan önce izopropil alkolü lekenin üzerine dökünüz ve lekeyi yumuşatmasını bekleyiniz. Ardından sıcaklığı yüksek olmayan derecede yıkayınız.

- Boyanmış kıyafetlerin üzerine kür olarak kullanabileceğiniz amonyak ve sirke çözeltisinden yararlanabilirsiniz. 

- Bir fincan amonyak içerisine bir fincan beyaz sirkeyi ayrı bir yerde karıştırınız. Bir sünger veya temiz bir kumaş bez ile leke üzerine uygulayınız. Ardından sıcaklığı yüksek olmayan derecede yıkayınız.

- Bir leğenin içerisine kıyafeti koyunuz. Lekenin üzerini kapatacak şekilde su koyunuz. Ve yine lekeyi kapatacak ölçüde sıvı deterjan ilave ediniz. Yaklaşık bir saat kadar kıyafeti bu suda bekletiniz. Ovalayarak duruladıktan sonra asınız.

Renk veren çamaşırın lekesi nasıl temizlenir?

RENK ÇIKARMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

- Renk çıkarabileceğini fark ettiğiniz eşyaları kullanmadan önce bir saat veya bir gece tuzlu suda bekletiniz.

- Renk çıkarma özelliği olan kıyafetleri yüksek dereceli ısıda yıkamamaya özen gösteriniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR