Çevre dostu bir ev için uygulamanız gereken dekoratif adımlar

Evinizi çevre dostu ve doğal yaşama uygun şekilde dekore ederek, yaşam alanınızı sağlıklı hale getirebilirsiniz. Peki bunun için nasıl adımlar atabilirsiniz? Çevre dostu bir ev için uygulamanız gereken dekoratif adımlar.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2020 21:06 GÜNCELLEME 13.04.2020 21:09 Dekorasyon
Çevre dostu bir ev için uygulamanız gereken dekoratif adımlar
Çevre dostu bir ev için uygulamanız gereken dekoratif adımlar

Evinizin daha sağlıklı ve kullanışlı olmasını sağlamak için doğa ve çevre dostu adımlar atabilirsiniz. Bunun için gündelik düzeninizde bazı değişikliklere gitmeniz gerekebilir. Hem maddi kayıp yaşamayacağınız hem de doğa dostu bir yaşam alanına kavuşacağınız evlerinizde bu sayede, kendinize ve ailenize daha yaşanılabilir bir yaşam alanı oluşturmuş olacaksınız. Peki ama bunu sağlayabilmek için nasıl adımlar izlemeniz gerekiyor? Sizlere, doğa dostu bir ev oluşturmak için uygulamanız gereken adımları derledik: 

DAİMA GÜN IŞIĞI KULLANIN

Evlerinizde daha enerjik ve sağlıklı bir ortam oluşturabilmek için gün ışığından fazlaca yararlanmanız gerekir. Bahar aylarında bunu sağlamanız oldukça kolaydır. Bunun için pencerelerinizi açık tutun. Gün ışığını engelleyen perdeleri kullanmaktan vazgeçin. Ev dekorasyonunda pencere önlerini oldukça boş bırakın.

KLİMALARI DOĞRU KULLANIN

Eğer evlerinizde klima vb. aletleri kullanıyorsanız, bunların hem sağlığınızı hem de doğal yaşam alanınızı olumsuz yönde etkilemesine izin vermeyin. Bunun için, kullanım oranını iyi ayarlamanız gerekir. Örneğin, ilkbahar ve daha sık kullanacağınız yaz döneminde 24 derecede kullanabilirsiniz.

MUTFAK ALETLERİNİ DÜZENLİ KULLANIN

Vaktinizi sıkça geçirdiğiniz mutfak alanlarını olduğundan daha düzenli tutun. Kullandığınız teknolojik aletlerde, şu adımlara gidin. Fırın kullanıyorsanız, kapağını çok sık açıp kapamayın. Ve buzunun çözülmesini beklediğiniz bir yiyecek varsa, bunun için mikrodalgayı tercih edin.

ELEKTRONİK CİHAZLARI DOĞRU KULLANIN

Teknolojik aletlerinizi asla uyku modunda tutmayın. Televizyon, bilgisayar, müzik seti gibi teknolojik aletleri kırmızı ışığı yanarken ya da uyku moduna alarak bırakmayın. Aynı zamanda kullanmadığınız zamanlarda Wi-Fi açık tutmayın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR