Küçük bahçeler için dekorasyon önerileri

İlkbahar ve yaz döneminde, evlerden ziyade bahçelerde oturma isteği doğar. Kış sezonunda kullanılmayan bahçeler için, bu süreçte dekorasyon işlemi başlar. Ancak küçük bahçeler için bu durum yoğun ve uğraştırıcı olabilir. Peki küçük bahçeler nasıl dekore edilebilir? Küçük bahçeler için nasıl tercihler yapılmalıdır? İşte küçük bahçeler için dekorasyon önerileri.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 17:17 GÜNCELLEME 22.04.2020 17:18 Dekorasyon
Küçük bahçeler için dekorasyon önerileri
Küçük bahçeler için dekorasyon önerileri

İlkbahar ve yaz sezonu bahçelerde, ferah bir ortamda geçirilmek istenir fakat alanın darlığından dolayı nasıl bir dekorasyon uygulayacağını çoğunlukla bilinemez. Seçeceğiniz mobilyalardan tutun da aydınlatmalara kadar hepsinin, küçük alanlara uygun formlarda olması gerekir. Çünkü ışığın etkisi, kullanılan renk ve mobilyaların sahip oldukları boyut, bir alanın olduğundan daha geniş görülmesinde büyük oranda etkilidir. Bunu sağlamak için, doğru olan renk, ışık ve mobilya formu en iyi şekilde bilinmelidir. Sizler için, küçük bahçeleri olduğundan daha geniş gösterecek olan dekorasyon fikirlerini, tek bir içerikte topladık. 

KÜÇÜK BAHÇELERİ BÜYÜK GÖSTERMENİN YOLLARI

Mobilya seçimi konusunda, kaba parçalar yerine fonksiyonel eşyalar tercih etmeniz daha yararlı olacaktır. Bu anlamda aynı anda birden fazla kişinin oturmasına olanak sağlayan l koltuklar veya minderleri geniş üçlü koltuklar, ekstra dolap vb. eşyaları koymak yerine hem sehpa hem de dolap olarak kullanmanızı sağlayacak çekmeceli sehpalar tercih edebilirsiniz.

Alanları değerlendirirken yatay dekorasyon yerine dikey dekorasyona yönelebilirsiniz. Yani aksesuarlar konusunda boydan daha uzun parçaları seçip alandan kaçanabilirsiniz. Aksesuar konusunda; bahçe salıncakları, güzel kokulu çiçeklerin dizildiği renkli saksılar oldukça şık duracaktır.

Bir alanın dar ve küçük görünümünü engellemek için, ışığın gücünden yararlanabilirsiniz. Bu anlamda gözü yormayan loş ışıkları tercih edebilirsiniz. Ayrıca ağaç dalları arasından sarkıtacağınız renkli ampullerle de, şık bir aydınlatma dekorasyonu oluşturabilirsiniz. 

Ve elbette renk.. Işık kadar renkler de, bir alanı geniş göstermek konusunda oldukça etkilidir. Koyu ve göz yoran tonlar yerine sade, düz ve açık renkleri tercih etmeniz gerekir. Ayrıca koltuk minderlerinde de aşır desen detayından kaçınmalısınız. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR