Uzaktan eğitim nedir? Uzaktan eğitimde problem çözme yöntemi

Uzaktan eğitim, zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri vasıtasıyla oluşturulmuş bir sistemdir. Peki, uzaktan eğitimde problem çözme nasıl olmaktadır?

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 15:33 GÜNCELLEME 22.04.2020 15:33 Pratik Bilgiler
Uzaktan eğitim nedir? Uzaktan eğitimde problem çözme yöntemi
Uzaktan eğitim nedir? Uzaktan eğitimde problem çözme yöntemi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün günden güne yayılması nedeniyle öğrencilerin eğitim sürecine uzaktan eğitim ile devam edilecek. Uzaktan eğitim, ileri düzey gelişmiş ülkelerde uygulanan ve en yeni ölçme ve değerlendirme metotları kullanılan, en modern donanıma sahip eğitim sistemidir. Avantajları saymakla bitmeyen bu sistem, geniş öğrenci kitlesine eğitim hizmeti sunabilen bir eğitim sistemidir. Peki, uzaktan eğitim süreci nasıl geçecek? Öğrencilerin problem çözme yöntemleri konusunda merak edilen tüm yöntemler için sayfamızın içeriğine göz gezdirebilirsiniz...

Uzaktan eğitim nedir

UZAKTAN EĞİTİMDE PROBLEM ÇÖZME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Uzaktan eğitim derslerinde öğrenciye video konferans yoluyla bir konu verilir ve konu ile ilgili problem oluşturması istenir.
Öğrencilerden probleme şekil vermeleri ve çözümü baştan sona yönetmeleri istenir. Öğretmen öğrencilere performansları ve çözümleri hakkında eş zamanlı ve ya eş zamansız olarak sürekli bilgi ve açıklamalarda bulunur.

Uzaktan eğitimde problem çözme önerileri

Ayrıca problem çözme yazılımlarından da yararlanılabilir. Öğrenciler bir sohbet odasında örnek olay durumu yaratır, diğer öğrenciler de bu durumu analiz ederler. Çizimler, raporlar, ve multimedya dosyalarından da destek alınabilir.

Uzaktan eğitimde problem çözme önerileri

Örnek durumun analiz sonuçları tartışma forumunda yer alır ve diğer öğrenciler de sonuçları tartışır. Genelde amaç, öğrencilerin yaratıcı düşünmelerini sağlamak ve gerçek hayatta öğrendiklerini reel de göstermelerine yarar sağlayacaktır.

Uzaktan eğitimde problem çözme önerileri

Gerçek hayatta karşılaşılan problemlerin sınıf ortamında çözülmesi yoluyla öğrenmenin sağlanmasıdır. Bu yöntem öğrencilere bir konuyu ya da bir beceriyi kazandırmak ve o konuda uygulama yaptırmak amacıyla kullanılır. Bir olayın veya sorunun, yazılı veya sözlü anlatıldıktan ya da filmle gösterildikten sonra, konu hakkında öğrencilerin tartışarak çözüm önerilerini ortaya koymaları temeline dayanan bir öğretme yoludur.

Uzaktan eğitimin avantajları

PEKİ AVANTAJLARI NELERDİR?

Uzaktan eğitimin avantajları; fırsat eşitliği sağlaması, öğrenci merkezi olması, zaman ve mekandan bağımsız olması, 7/24 saat erişime açık olması, barınma konaklama beslenme gibi gereksinimleri ortadan kaldırması, evde kalınması nedeniyle daha güvenilir olması.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR