Başbakan Yıldırım'dan Türkmenlere Kerkük mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi'yi kabul etti. Yıldırım, Türkmenlere 'yanınızdayız' mesajı verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2017 20:38 GÜNCELLEME 03.04.2017 21:28 Dış Politika
Başbakan Yıldırım'dan Türkmenlere Kerkük mesajı
Başbakan Yıldırım'dan Türkmenlere Kerkük mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi'yi kabulünde, Kerkük'e ilişkin emrivakilerin arttığı, "sözde bağımsızlık referandumları yapılabileceği" yönünde kabul edilemez açıklamaların yapıldığı kritik dönemde, bölgedeki soydaşların yanında yer almaya kararlılıkla devam edileceğini bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım'ın, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi'yi Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki kabulünde bölgesel konular görüşüldü.

Yıldırım, Iraklı Türkmenlerden, mezhep farkı gözetmeden kendi aralarında dayanışma içerisinde olmalarını ve bölgedeki oldu bittilere karşı ortak bir duruş sergilemelerini istedi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi de Türkiye'nin Iraklı Türkmenlere daimi desteği için Başbakan Yıldırım'a teşekkür ederek, eşgüdüm ve iş birliğinin gelecek dönemde de artarak devam edeceğini kaydetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Petrolü Barzani'ye yedirmeyin Bursa biz varız güçlüyüz vurun alin
    Cevapla
  • Terl 7 yıl önce Şikayet Et
    Yillardir ayni dalga yaninizdayiz icraat yokkk.....ne musul ne kerkuk kadi. Neye yarar
    Cevapla
  • şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    girelim alalım Musulu Kerküğü
    Cevapla
  • m.akif 7 yıl önce Şikayet Et
    Tapu ve nüfus dairelerinde yangınlarla oradaki türk arap nüfusu bunlaf yokedip türkmenleri bunlar sürgün etmedi mi? yoksa biz nmi yanılıyoruz. Bu zuluüm normal ezki haline gelecek şartlatın sağlanmasından sonra yapılması gerek öiyor mu? Musul kerkük TÜRL ŞEHRİ dir niye diyorduk. kerkük türküleri ağıtları ne söylüyor. Bunlara sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Türkmen 7 yıl önce Şikayet Et
    (Ateş düştüğü yeri yakarmış,Türkü aşağıda) MUM KİMİN YANAN KERKÜK Yıktılar kalamızı Sürdüler balamızı Daha can boğazdayken Çektiler salamızı Ah Kerkük yüz ah Kerkük Her zaman yüz ağ Kerkük Ölseydim düşmeseydim Men senden uzak Kerkük Elinde yâd elinde Öt bülbül yâd elinde Bir diyar mezar olsun Kalmasın yâd elinde Can kerkük canan kerkük Her söze kanan kerkük Kalıpda yardan uzak Mum kimin yanan kerkük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR