Egzersiz kilo verdirir mi? İşte, en kolay zayıflatan egzersizler

Kilo verme sürecinde diyet yaparken en çok akla takılan soru egzersizin ne kadar gerekli olduğu ya da ne şekilde yapılacağıdır. Peki, egzersiz kilo vermek için olmazsa olmaz mıdır? Egzersiz kilo verdirir mi? İşte, en kolay ve hızlı zayıflatan egzersizler...

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2017 14:41 GÜNCELLEME 07.11.2017 14:42 Diyet
Egzersiz kilo verdirir mi? İşte, en kolay zayıflatan egzersizler
Egzersiz kilo verdirir mi? İşte, en kolay zayıflatan egzersizler

İş sonrası yapacağınız 15 dakikalık yürüyüş, hayatınızdan asansörü çıkarmanız ve gece yatmadan evvel alışkanlık haline getireceğiniz mekikler; vücudunuzu zinde tutmak ve yağ yakmanız için şaşırtan faydalar sağlayabilir. Peki, zayıflamak için olmazsa olmaz denilen egzersiz, spor kilo verdirir mi? Kilo vermek için spor salonlarında saatler harcamanıza gerek yok. Sağlıklı beslenme ve diyetle beraber hayat rutininize dahil edeceğiniz birkaç hareket, hem kilo verme hem de sağlıklı yaşam anahtarınız olabilir. İşte, en kolay ve hızlı kilo verdiren o egzersizler...

kilo vermek için yürüyüş

Yürümek için fırsatlar yaratın!

Kilo vermek ve kemik sağlığına katkı sağlamak için en iyi egzersiz yürüyüştür. Hem masrafsız hem de zahmetsiz bir açık hava yürüyüşü vücuda yaptığı katkı kadar, ruhsal olarak da sizi rehabilite edecektir. Günlük yarım saat yürüyüşü adet edinen kişiler, bu egzersizin ne kadar faydalı olduğunu ve etkilerini bir süre sonra fark edeceklerdir. 

mekik ile zayıflama

Halıda tempolu mekik seansları;

En klişe ezgersizlerin başında gelen mekik, karın ve göbek bölgesi yağlarının en azılı düşmanıdır. Günlük alışkanlık haline getireceğiniz mekik hareketlerini 3'er setten 15 defa tekrarlayın. Vücudunuz alışınca bu sayısı gün gün artırın ve farkı görün. Doğru mekik pozisyonu için, sırt üstü uzanın ve sırtınızı yere yapıştırın, daha sonra ellerinizi boynunuzda birleştirerek, bacaklarınızı da ayaklarınız yere basıyor olacak şekilde kendinize çekin. Omuzlar yere sabit ve kollar paralel hale mekikleri çekmeye başlayın.

squat ile kilo verme

Squat, bildiğimiz çömelme;

En zor ama en faydalı hareketlerden biri olan squatta ayaklar omuz hizasında çömelin ayaklar ve baş karşıya baksın. İster elleri ensede birleştirin, isterseniz ileri doğru uzatın. Daha sonra dizleriniz 90 derece açı yapacak şekilde çömelin ve kalkın. Bu hareketi de stepler haline az çoğa doğru giderek yapın. Vücudunuz alışkanlık kazandıktan sonra bu işlemi ağırlıklarla beraber de tekrarlayabilirsiniz. 

yüzme ile kilo vermek

İster havuzda ister denizde 'yüzmek';

Tüm vücut kaslarını çalıştıran yüzme hem kilo vermek hem de kemik sağlığı için oldukça faydalıdır. Her yaş grubunda oldukça faydalı olan yüzme egzersizi, bir saatte 400 ila 700 kalori yakımı sağlar.

ip atlayarak kilo verme

Çevir çevir atla; ip atlamak;

En kolay ama en zevkli egzersizlerden ip atlamak sadece çocukların eğlencesi değildir. Birçok spor dalında kullanılan ip atlama bacak, kol ve eklem çalıştıran bir harekettir. Bir saat ip atlama egzersizi tam 800 kalori yakımı demektir. 

şınav ile k,lo verme

Sadece askerde değil; şınav çekme;

Kol, omuz ve göğüs kaslarının dostu şınav hem yağ yakımı hem de kas kuvvetini artırmada birebirdir. En kolay kilo verme yöntemlerinden olan şınavı durmadan 50 kez yapmak, 100 kaloriye veda etmek anlamına gelir. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Ayşegül 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben buradaki bilgileri uyguladım ve çok işe yaradı
    Cevapla
  • Anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    Gercekten zayifladinmi
    Cevapla
  • khalida 6 yıl önce Şikayet Et
    selam yuzumdeki lekeler gedig
    Cevapla
  • khalida 6 yıl önce Şikayet Et
    kilo aldim
    Cevapla
  • khalida 6 yıl önce Şikayet Et
    bazi seyler oyrendim
    Cevapla
  • canan 6 yıl önce Şikayet Et
    Burda cok faydali bilgiler orgendim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR