Ramazan bayramını kilo almadan geçirmenin yolları

Ramazan Bayramında hem beslenme düzeninizin bozulması hem de yediğiniz besinler sağlıksız bir şekilde kilo almanıza neden olabilir. Ramazan Bayramını kilo almadan geçirmenin yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2018 07:27 GÜNCELLEME 12.06.2018 12:44 Diyet
Ramazan bayramını kilo almadan geçirmenin yolları
Ramazan bayramını kilo almadan geçirmenin yolları

Bayramlar, tatiller ve seyahatler beslenme düzeninizin bozulmasına ve küçük kaçamaklar yapmanıza neden olabilir. Ancak bu kaçamaklar hızlı bir şekilde kilo aldırabilir. Özellikle bayram misafirliklerinde yenilen sarma, baklava ve hamur işleri; mide rahatsızlıkları, sindirimin zorlaşması, yüksek şeker ve vücutta yağlanma gibi sorunlara yol açabilir. Sizlere Ramazan Bayramını kilo almadan geçirmek için dikkat etmeniz gerekenleri araştırdık.

- Bayram sabahı ağır bir kahvaltı yerine, yağlı yiyeceklerden uzak bir sofra kurabilirsiniz. Yumurta, peynir, tahıllı ekmek, reçel, zeytin ve yeşillik tüketebilirsiniz.

- Midenize birden yüklenmemek ve kan şekerinde dalgalanmalara sebep olmamak için ara öğünler yapmalısınız. Ara öğünlerde meyve, yoğurt, çiğ badem ve şekersiz sütlü kahve tüketebilirsiniz.

- Gittiğiniz yerlerde aşırı tatlı tüketmemeye özen göstermelisiniz. Porsiyonlarınızı küçültebilir ve sütlü tatlılar tercih edebilirsiniz.

- Ana yemeğin yanında bol bol salata, yoğurt ve bulgur pilavı tercih edebilirsiniz.

- Meyve suları ve asitli içeceklerden olabildiğince uzak durmalısınız. Bunlar yerine komposto, süt ve ayran gibi daha fazla su içeren içecekler tüketebilirsiniz.

- Bol yağda kızartılmış yemekler yerine, ızgarada pişmiş ya da haşlanmış yemekler yemelisiniz.

- Her gün 30 dakika ya da haftada 3 gün 45 dakika yürüyüş yapmaya özen göstermelisiniz. Hareket etmek hem aldığınız kalorili yakmanızı hem de metabolizmanızı hızlanmasını sağlar.

- Sindirim sistemini düzenlemek ve metabolizmanızı hızlandırmak için günde 1-2 fincan rezene veya yeşil çay tüketebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR