Bilinçsiz yapılan diyetin sakıncaları

Kulaktan dolma bilgilerle hareket ederek uygulanan yanlış diyet listeleri vücut üzerinde pek çok hastalığa neden oluyor. Peki bu hastalıklar neler? Diyette hangi hataları yapıyoruz? Cevabını haberimizin ayrıntılarından öğrenebilirsiniz...

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2019 14:30 GÜNCELLEME 04.02.2019 14:35 Diyet
Bilinçsiz yapılan diyetin sakıncaları
Bilinçsiz yapılan diyetin sakıncaları

Hızlı bir şekilde kilo vermek isteyen kadınların İnternette ya da başka bir yerde araştırarak buldukları şok diyetler, sağlıksız yollarla kilo vermenin başlıca sebebidir. Diyette yaygın olarak yapılan hatalar arasında aç kalarak zayıflama, öğün atlama ve tek tür beslenme gibi davranışlar yer alır. Kilo vermek adına yapılan bu hatalar kısa sürede çeşitli hastalıklara neden olurken bitkinlik, baş ağrısı, demir eksikliği, kabızlık, tırnak şeklinde bozulma, saç dökülmesi ve bağışıklık sisteminde zayıflama gibi rahatsızlık belirtileri kendini gösterebilir.

Diyet

'Şok diyet' olarak adı geçen beslenme listeleri, genellikle düşük kalorili ve vücudun almaması gereken besin öğelerini içerir. Diyet sonucunda da yağdan değil kas ve su kaybından kilo kaybı olur. Bu kaybın devamında kalp ritm bozukluğu görülebilir, metabolizma hızı düşebilir.

Yanlış diyetlerin yol açabileceği en önemli zararlar şunlardır: 
 
- Kalp kaslarında erime görülmesi, 
- Kemik yoğunluğunun giderek azalması, 
- Böbrek ve karaciğer hastalıkları.
 
Doğru ve yetersiz beslenme durumunda kişinin sağlığı ölümle sonuçlanmasa bile böbrek işlevini etkileyen sağlıksız diyetler, kişiyi ömrünün sonuna kadar diyalize bağlı yaşamasıyla mecbur edebilir. Bu nedenle çabuk kilo vermek adına uygulayacağınız zararlı diyetlerin yerine dengeli ve düzenli beslenerek 3 ana ve 2 ara öğün olarak beslenmenize dikkat etmelisiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR