Katar'daki Kur'an-ı Kerim tilaveti paylaşım rekoru kırdı!

Yarın açılışı yapılacak olan 2022 Dünya Kupası öncesinde sosyal medyada turnuvanın açılış töreni zannedilerek paylaşılan Kur'an-ı Kerim tilaveti beğeni topladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2022 14:31 GÜNCELLEME 19.11.2022 14:34 DÜNYA KUPASI
Katar'daki Kur'an-ı Kerim tilaveti paylaşım rekoru kırdı!
Katar'daki Kur'an-ı Kerim tilaveti paylaşım rekoru kırdı!

       
Haber7 Spor Servisi

FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Müslüman ülke olan Katar'ın geçtiğimiz yıl Al-Thumama Dünya Kupası Stadyumu'nun açılışında yaptırdığı Kur'an-ı Kerim tilaveti sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Geleneksel Arap kıyafetleri içindeki çocukların bir stadyumda Kuran ayetleri okuduğu bir video, yarın başlayacak olan FIFA Dünya Kupası'nın Katar'daki açılış töreni olduğu iddiasıyla viral oldu.



STADYUM AÇILIŞINDA KUR-AN KERİM OKUNDU

Dünya Kupası açılışı zannedilen videonun, 23 Ekim 2021 tarihli bir Instagram gönderisinede Katar'daki Al-Thumama Dünya Kupası Stadyumu'nun açılışı için paylaşıldığı ortaya çıktı.

Hassan al Tawwwadi: "Tasarımlarımızda geçmişle geleceği bir araya getirmeye her zaman çok dikkat ettik. Ghafiya tasarımı bu temanın devamıdır. Mirasımızın ve kültürümüzün karışımı ve geleceğe olan bağlılığımızdır."

GHAFİYA'YA BENZER ŞEKİLDE TASARLANDI

40.000 kapasiteli Al Thumama Stadyumu, yerel Amir Kupası Finali öncesinde açıldıktan sonra Katar'daki 2022 Dünya Kupası için turnuvaya hazır altıncı stadyum oldu. Arap dünyasında erkekler ve erkek çocukları tarafından giyilen 'ghafiya'ya benzetilerek tasarlanan stadyum, 22 Ekim 2021'de Al Sadd ile Al Rayyan arasında düzenlenen Amir Kupası finalinden önce açıldı.



MÜSLÜMAN OLMAYAN KULLANICILARDA ÇOK BEĞENDİ

Dünya Kupası açılış töreni zennedilerek paylaşılan Kur'an-ı Kerim tilaveti büyük beğeni toplarken paylaşım saniyeler içinde binlerce beğeni alarak tekrar tekrar paylaşıldı. Sosyal medyada, Müslüman olmayan kullanıcıların da Kur'an-ı Kerim tilavetini beğenen söylemlerde bulunması dikkat çekti.



Ayrıca Doha News tarafından paylaşıan 24 Ekim 2021 tarihli tweet: "Katar, Dünya Kupası Al Thumama stadyumunun açılışında İslam Kültürünü böyle birleştirdi. Çocukların Kuran'dan 'rahmet' ile ilgili ayetler okuduğu görüldü."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • isra barut 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu güzel ülkeyi İslamın gür sesi olan Katarı korusun
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis şu Katarlı hayırsever iş adamlarını organize Etsede Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde cami mescit ve kuran kursları açılmasında yardımcı olsalar Avrupa’ya islamın tohumlarını ekilmesi için potansiyel çok var Avrupa’da Avrupanın islamla tanışması ve sağlam kökler oluşması için 2milyon dolarla. 500 cami mescit inşa edilebilir 500 farklı şehrine 1 milyar dolar İle
    Cevapla
  • necati 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah.
    Cevapla
  • Abubekir 1 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH tan bizi yaratandan yüz çevirdik hepimizin ihtiyacı var huzur Cennet İslam'da
    Cevapla
  • Sanli urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    Masallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR