Dünya Kupası'nda 4 günde 332 kişi Müslüman oldu

Dünya Kupası için bir araya gelen farklı ülkelerden yüzlerce insan, Katar'ın organize ettiği İslami tebliğ faaliyetleri kapsamında İslam'la şerefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2022 10:31 GÜNCELLEME 25.11.2022 09:07 DÜNYA
Dünya Kupası'nda 4 günde 332 kişi Müslüman oldu
Dünya Kupası'nda 4 günde 332 kişi Müslüman oldu

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, İslami tebliğ faaliyetlerine devam ediyor. Tribünlere 8 dilde İslam'ı ve Kur'an'ı anlatan kataloglar koyan Katar, stat ve otel güzergahlarına Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hadis-i şeriflerini 8 dilde yerleştirilerek gayrimüslimlerin İslam'ı tanımalarına yardımcı oldu. Ayrıca ayet mealleri de panolarda yer aldı.

Söz konusu panolarda, "Her iyilik bir sadakadır", "Yarım hurma bile olsa kendinizi (sadakayla) ateşten koruyun, o da yoksa güzel bir söz söyleyin", "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" hadis-i şerifleri paylaşıldı.

Tebliğ faaliyetleri neticesinde ülkeye gelen yabancılardan şu ana kadar 332 kişinin Müslüman olduğu belirtildi.

BREZİLYALI AİLE MÜSLÜMAN OLDU

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar’dan ihtida edenlerin videoları da paylaşım rekorları kırıyor. Brezilyalı aile, Dünya Kupası müsabakaları için geldikleri Katar'da, İslami tebliğler neticesinde Müslüman oldu. O anlar görüntülere böyle yansıdı:

MEKSİKA'DAN GELDİ İSLAM'LA ŞEREFLENDİ

Katar’da Dünya Kupası’na yönelik oluşturulan tebliğ gruplarının çalışmaları sonucu Meksikalı bir taraftar Müslüman oldu. İşte o görüntüler:

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 212 TÜMÜ
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah. Rabbim sayılarını arttırsın.
    Cevapla
  • Aysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah, Barekallah
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler ,HDP liler Cakma Atatürkcüler ,Dinimize Nefret kusanlar ..görün sizde imana gelin ,...
    Cevapla
  • Zeynel Aktaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp kadar bsşınıza taş düşsün. İftıra atmaktan, yalan söylemekten birbirinizle yarışıyorsunuz. Yazıklar olsun. Biraz asri olun. 21.y.y yaşıyoruz kafa yapınızı biraz değiştırın.
    Cevapla
  • ali baba 1 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillah....
    Cevapla
  • kürdo 1 yıl önce Şikayet Et
    ben katarı böyle bilmezdim, cok sevindim masallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR