İran'dan ABD'yi kızıdıracak hamle! Limitin üstüne çıktılar

İran yönetimi, zenginleştirilmiş uranyum limitini nükleer anlaşmada belirtilen 300 kilogram stok limitinin üstüne çıkardığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2019 13:18 GÜNCELLEME 01.07.2019 15:31 DÜNYA
İran'dan ABD'yi kızıdıracak hamle! Limitin üstüne çıktılar
İran'dan ABD'yi kızıdıracak hamle! Limitin üstüne çıktılar

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın haberine göre, Tahran yönetimi yüzde 3,67 zenginleştirilmiş uranyum seviyesini nükleer anlaşmada belirlenen 300 kilogram stok limitinin üstüne çıkardı. 

 

 

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetçilerinin geçen çarşambadan bu yana İran'ın zenginleştirilmiş uranyum miktarını ölçtüğünü ve stokların 300 kilogramın üstüne çıktığını tespit ettiklerini açıkladı.  

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, 26 Haziran'da yaptığı açıklamada, Avrupalı taraflara verilen sürenin dolmasının ardından zenginleştirilmiş uranyum miktarını artıracaklarını duyurmuştu. 

 

 

ABD'nin yaptırımlarına karşı 8 Mayıs'ta anlaşmaya taraf ülkelere 60 gün süre veren İran, zenginleştirilmiş uranyum kapasitesini artıracağını açıklamıştı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    hazır iranın elinde varken 10adet israile 10 adette amerikaya nur füzesi sallayabilirse o zaman iran delikanlı olmuş derim. gerisi boş.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    İrfan kafan basmıyosa yazmak zorunda değilsin.% .... başlar % 100 'e kadar devam eder.Tam % 100 olduğunda atom bombasına dönüşür.Bu böyledir.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun dunya ıcın buyuk tehlıke dunya ulkelerı toplanıp karar alsa gercekten bıtırseler bu ısı en buyuk hızmet bu dur dunya ıcın .
    Cevapla
  • eray akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iranın resmi raporudur.Bir de iranın her ihtimale karşı elinin altında bulundurduğu gayri resmi nükleer miktarı vardır.İran her şeyin önlemini almıştır. İranda bulunan nur füzesinde örneğin yuzde 10 oranında uranyum var.10 tane nur füzesi bir tane atom bombasına bedeldir.İran da nur füzelerinden onlarca avrdır.Ayrıca yine şahap füzesinde nükler vardır.Fakat bir şahap füzesindeki nükleer oranı yuzde yuz değildir.Mesela yuzde 20 dir .Bu demekki 5 tane şahap füzesi bir atom bombasına bedeldir.İrandan ondan fazla şahap füzesi vardır.Gerisini siz düşünün.
    Cevapla
  • eray akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    Cahil birine:İranda nükleer füzeler vardır.Bunların hepsi atom gücünde değildir.Ama niye nükleer füze deniyor.İçindeki uranyum oranı yuzde yuze ulaşmadığı için.
    Cevapla
  • İrfan 4 yıl önce Şikayet Et
    yarı nükleer yarı normal veya %10 nükleer diye bir şey olmaz sallama..
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    biz neyi bekliyoruz ?? Iran Atombombasi yapsin, sonra Bölge onlarin hakimiyetinemi gecsin ? Derhal bizde üretmeliyiz !!
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran bolgede kazara bıle patlatsa bu sılahlardan bırını kendı ayagına sıkmıs olur bolgede herhangı bır devlet hatta ısraıl kendı ulkesıde etkılecegı kesın !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR