Tatbikat Yunanlıları çıldırttı!

Doğu Akdeniz’de bugün ve yarın gerçekleştirilecek tatbikata Yunan ve Rum basını büyük yaygara kopardı. Egemenlik haklarının ihlal edildiğini öne sürerek, bu bölgenin kendi karasuları içinde olduğu dahi öne sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2019 13:24 GÜNCELLEME 06.08.2019 13:24 DÜNYA
Tatbikat Yunanlıları çıldırttı!
Tatbikat Yunanlıları çıldırttı!

Güney Kıbrıs'ın bölgede attığı tek taraflı adımlara ve bütün kışkırtmalara rağmen Türkiye uluslararası hukuktan doğan hak ve menfaatlerini değerlendirmeyi sürdürüyor. Meis adasının batısı, Rodos adasının doğusu ve Rum Kesimi’nin Baf kentinin batı bölgesinde bugün ve yarın için ''Yazılı Seyir Uyarı Sistemi'' (Navtex) yayınlayarak bölgede tatbikat yapılacağının duyurulması, Yunan ve Rum basınında öfke patlamasına sebep oldu.

 

 

''TÜRKLER NİYETİNİ GÖSTERİYOR''

''Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin (Güney Kıbrıs) egemenlik haklarını ihlal etmeye kararlılıkla devam ediyor'' ifadeleri kullanılırken, ''Başbakan Kyriakos Miçotakis'in 'dostluk köprüleri kuralım' mesajına rağmen, Türkiye bildiğini okumaya devam ediyor. 6-7 Ağustos’ta Yunan ve Kıbrıs karasularını ihlal ederek yapacakları silahlı tatbikat, Türkler’in düşmanca niyetini açıkça gösteriyor'' denildi.

 

 

AB HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ

Uluslararası hukuka göre 6 mil olan hava sahasını tek taraflı bir şekilde 12 mile genişleten Yunanistan, bu bölgeye giren Türk uçaklarının kendi hava sahasını ihlal ettiğini öne sürüyor. Atina, Türkiye'nin tanımadığı Kıbrıs Cumhuriyeti adlı devletin karasuları ve hava sahasının da bu tür tatbikatlarla ihlal edildiğini iddia ederek yaygara koparıyor. Yunan medyası, söz konusu bölgede bugün ve yarın sürecek tatbikat için de Avrupa Birliği’ni göreve çağırırken, Brüksel'in cevapları kuru bir şekilde yaptırım tehdidinde bulunmaktan öteye gidemiyor. Irkçı siteler ise ''Savaş rüzgârları'', ''sıcak çatışma kapıda. Türkler egemenlik alanımız içindeki bölgeleri kullanıma kapatarak yasadışı tatbikat yapıyor'' türü geleneksel başlıklar atarak korku üretme siyasetini sürdürüyor.

KAYNAK : DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Servet 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz yapariz siz kimsiniz. Yiyorsa engel olun.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    gazla şöförüm gazlaa kilometreyi yüzle
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmayın gelin ulan karşımıza
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Birgün korkuları gerçek olacak. Korkunun da ecele faydası yok
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kilondakilerle gures tut.komik oluyorsunuz.ab de olsa bos.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR