Pence duyurdu: Trump Erdoğan ile görüşüp talep etti...

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Başkan Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Suriye'de acil bir ateşkes talep ettiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2019 07:06 GÜNCELLEME 15.10.2019 08:38 DÜNYA
Pence duyurdu: Trump Erdoğan ile görüşüp talep etti...
Pence duyurdu: Trump Erdoğan ile görüşüp talep etti...

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ''ABD, Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesine yeşil ışık yakmadı'' dedi. Başkan Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Suriye'de derhal ateşkes talep ettiğini söyleyen Pence, krize çözüm konusunda aracı olmak için Türkiye'ye gideceğini ve kendisine Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien'ın da eşlik edeceğini belirtti.

 

 

''ABD GÖZ YUMMAYACAK''

Pence, ''ABD, Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesine göz yummayacak. Türkiye'ye operasyonu durdurması ve anlaşma masasına oturması çağrısını yapıyoruz. Türkiye masaya oturana ve operasyonu durdurana kadar yaptırımlar devam edecek'' ifadelerini kullandı.

'AYN EL ARAB İÇİN GARANTİ İSTEDİ’

 

 

Pence, Trump'ın Erdoğan'dan ''Ayn el-Arab kentine saldırmama garantisi vermesini'' istediğini ve Erdoğan'ın Trump'a bu konuda güvencede bulunduğunu söyledi. Pence, ''Trump ve Erdoğan'ın gelecek ay gerçekleştireceği görüşme için bir karar verilmedi'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • Alihaydar 4 yıl önce Şikayet Et
    kobaniyi almıyosak yazık bu operasyonlara
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ABD nin mi karışıyor zaten biz sesimizi çıkartmadıkça şımardılar ırakta İrlanda afkanistana ortalığı karıştırdınız artık yeter biz daha fazla size izin vermeyiz Allahın izniyle. ABD BİZE KARIŞMAYIN
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör ile masaya oturup anlaşmak Türkiyeyi amerikaya Avrupay pkkya satmak demektir
    Cevapla
  • tarafsız.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa ıssiracaksan dişini gösterme yap..
    Cevapla
  • anıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayn el arabı almalıyız orası bu terörist köpekler için önem arz ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR