ABD'nin sözde Ermeni Soykırımı hamlesi sonrası Erdoğan'dan İncirlik Üssü resti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 Olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak tanıyan ABD tasarısıyla ilgili sözleri dünya medyasının gündemine son dakika koduyla bomba gibi düştü. Erdoğan, bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, Temsilciler Meclisi ve Senato'dan geçen tasarının müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığını söylerken, "Gerekirse İncirlik'i de Kürecik'i de kapatırız" dedi. İsrail basını ise saldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2019 11:06 GÜNCELLEME 10.04.2020 14:06 DÜNYA
ABD'nin sözde Ermeni Soykırımı hamlesi sonrası Erdoğan'dan İncirlik Üssü resti
ABD'nin sözde Ermeni Soykırımı hamlesi sonrası Erdoğan'dan İncirlik Üssü resti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon kanalında gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı tasarısını sert bir dille eleştirirken, İncirlik ve Kürecik kartını açtı. Cumhurbaşkanı, "ABD'nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması, her iki taraf için de çok önemlidir. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız" dedi.

 

Erdoğan'ın bu sözleri dünya basını tarafından son dakika olarak duyuruldu.

REUTERS

 

Erdoğan'ın açıklamalarını kamuoyuna "acil" koduyla duyuran Reuters haber ajansı, "Erdoğan-Türkiye ABD tehditleri karşısında İncirlik Hava Üssü'nü kapatabilir" başlığıyla geçtiği haberinde, İncirlik'te ABD'nin nükleer savaş başlıkları bulunduğunu belirtti. Reuters Erdoğan'ın şu sözlerine de haberinde yer verdi: "Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz."

Reuters dışında uluslararası yayın yapan Fransız AFP ve Amerikan AP haber ajansları da, Erdoğan'ın sözlerini okuyucularına flaş olarak duyurdu.

AFP

Fransa merkezli haber ajansı AFP'nin geçtiği haberde, "Türk lider Erdoğan, 2 ABD askeri üssünü kapatmakla tehdit ediyor" ifadelerine yer verildi. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington’un Ankara’ya silah alımı konusunda yaptırım uygulaması halinde, iki askeri üssün kapatılacağı tehdidinde bulunduğu belirtildi.

TASS

Rus TASS haber ajansı, Erdoğan'ın sözlerini okuyucularına, "Erdoğan, Ankara'ya yaptırım uygulanması halinde İncirlik Hava Üssü'nü kapatabileceğini söyledi" şeklinde sundu.

DEUTSCHE WELLE

Alman Deutsche Welle (DW) de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini dünyaya duyuran yayın kuruluşları arasında yer aldı. Gelişmeyi "Erdoğan ABD'nin iki stratejik üssünü kapatmakla tehdit ediyor" başlıklı haberiyle takipçilerine aktaran DW, Türkiye'nin bahsi yükselttiğini belirterek, Rus hava savunma sistemi satın alması nedeniyle ABD'nin yaptırım uygulaması halinde, "karşılık vermekle tehdit ettiğini" yazdı.

DW, İncirlik'in ABD açısından önemine de yer verdiği haberinde, Kürecik'te de NATO radar istasyonu bulunduğunu anımsattı.

BLOOMBERG

ABD'nin uluslararası yayın kuruluşlarından Bloomberg'teki haberde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri ittifakı sarsan füze sisteminin satın alınmasına yönelik yaptırım uygulanması halinde kritik NATO tesisini kapatmakla tehdit etti" şeklinde servis edildi.

RUSSIA TODAY

Rus Russia Today (RT) yayın kuruluşu, Erdoğan'ın ABD'nin yaptırımları üzerine "Türkiye'nin gerekirse ABD tarafından kullanılan İncirlik Hava Üssü'nü kapatabileceğini" yazdı. RT, "Ankara ABD'nin Türkiye'ye karşı ek yaptırımlarına mukabele olarak İncirlik Hava Üssü'nü kapatma seçeneğini elinde tutuyor" yazarken, Erdoğan'ın, Adana'da bulunan İncirlik'in yanı sıra Malatya'daki Kürecik Radar Üssü'nün de kapatılabileceğini söylediğini aktardı.

RT, Kürecik'te ABD tarafından kurulan ve NATO balistik füze savunma sistemi ağı açısından stratejik önemi haiz erken uyarı sistemi bulunduğunu anımsattı.

AL JAZEERA

Katar merkezli uluslararası yayın kuruluşu Al Jazeera'nın geçtiği haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya uygulanacak herhangi bir Amerikan yaptırımına missileme yapacağını söyledi" ifadelerine yer verildi. Haberde İncirlik'in stratejik önemine de vurgu yapıldı.

AL ARABİYA

Dubai merkezli Suudi Al Arabiya televizyonu ise Cumhurbaşkanının sözlerini Arap dünyasına duyurdu. El Arabiya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü yayında sarf ettiği sözleri aktarırken, "Türkiye'nin de Kızılderililerin öldürülmesiyle ilgili meclisten kararlar çıkarabileceğini" yazdı.

KATHIMERINI

Yunan gazetesi Kathimerini ise, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin yaptırım tehditlerine ve Ermeni soykırımı kararına yanıt olarak, nükleer başlıklı füzelere ev sahipliği yapan İncirlik Üssü'nü kapatacağını söyledi" şeklinde servis etti.

DİE WELT

Alman Die Welt gazetesi internet sitesinden ABD ile yaşanan kriz nedeniyle Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü kapatabileceğini okurlarına duyurdu.

THE TIMES OF ISRAEL

The Times of Israel gazetesi, "Erdoğan, 2 stratejik ABD askeri üssünü kapatma tehdidinde bulundu" başlığını kullandı. Erdoğan'ın açıklaması,"Ankara'nın Rus S-400 füze savunma sistemi satın alma kararı üzerindeki yaptırım tehdidine cevap" şeklinde görüldü. 

YNET

İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin internet sitesi Ynet de, Erdoğan'ın açıklamalarını okuyucularına son dakika olarak aktardı.

BBC, SPUTNİK, VOICE OF AMERİCA

İngiliz BBC, Alman Deutsche Welle, Rus Sputnik ve ABD merkezli Voice of America gibi uluslararası yayın kuruluşlarının Türkçe servisleri de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "karşı yaptırım" açıklamalarını okuyucularına duyurdu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • vatandaş rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    Bedir rumuzlu kişiye cevaptır: senin TÜRK evladı olduğuna inanmıyorum vatanına ihanet içinde olanlar gibi yorum yazmışsın..
    Cevapla
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal reiss arkandayızz . Bir zamanlar incirlik i eleştirenler şimdi ne denli önemli bir koz olduğunu anlamıştır umarım
    Cevapla
  • Baygolge 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın baskan. Herkes e anladığı dilden muamele etmek gerekir. Guya bagımsız devlet kurdular ama ulkeyı bu emperyalistlere peskes çektiler. Şımdı biri çıkıp hop orda dur deyince ezberleri şaşıyor. Kımyaları bozuluyor. Ama öğrenecekler.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın sömürgeci devletleri karşılarında elpençe duran eski Türkiye yöneticilerine alışmış. Dünya lideri Erdoğan ayar verdikçe şaşkına dönüyorlar. Dahada dönecekler. İnşallah gelecek yıllar Türk'ler için daha iyi olacak. Kim ki Müslüman Türk'ün karşısında hepsi birgün diz çökecek inşallah
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Acil sekilde kürecik incirlik kapatilmali acil sekilde mülteci leri avrupa ya gönderilmeli acil sekilde idam gelmeli acil sekilde nükleer silah yapilmali NATO nun cani cehenneme bm nin cani cehenneme montrö anlasmasi iptal edilmeli biz karar veririz hangi gemi gececek hangisi gecmeyecek her gemi 15 bin dolar ödemeli hava sahasi askeri ucaklara deniz sahasi askeri gemilere kara sahasi askeri araclara kapatilmali cia ve bnd ajanlari yakalanip idam edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR