İşte İran'ın vurduğu ABD üssü! Görüntüler ilk kez yayınlandı

İran'ın Irak'taki ABD üssüne gerçekleştirdiği saldırı sonrasında sadece uydu fotoğrafları yayınlanmıştı. ABD üssüne ilk kez giren CNN, İran füzelerinin yol açtığı hasarın fotoğraflarını dünyaya duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2020 14:44 GÜNCELLEME 12.01.2020 15:06 DÜNYA
İşte İran'ın vurduğu ABD üssü! Görüntüler ilk kez yayınlandı
İşte İran'ın vurduğu ABD üssü! Görüntüler ilk kez yayınlandı

İran'ın Irak'taki ABD üslerine gerçekleştirdiği füze saldırısı sonrasında üssün uydu fotoğrafları yayınlanmıştı.

ABD'nin Irak'taki Ayn el Esad üssüne ilk defa giren CNN International, İran füzelerinin yol açtığı hasarı dünyaya duyurdu. 

CNN muhabiri Arwa Damon, dünyanın konuştuğu saldırının gerçekleştiği ABD'nin Irak'taki hava üssü olan Ayn el Esad'ın görüntülerini yayınladı.

 

 

Damon, saldırının iki buçuk saat önceden belirlendiğini bildirdi. CNN'ne konuşan resmi yetkililer, ABD askerlerinin yerel saatle 23.00'da hava üssünü terk ettiğini bazılarının ise sığınaklara yerleşerek saldırıyı beklediklerini söyledi.

Perşembe günü yerel saatle 01.30'da üsse ilk füzeler isabet etti. Yetkililer sığınakların çok yakınına düşen füzelerin can kaybına yol açmamasını mucize olarak niteledi.

Pentagon'un verdiği bilgiye göre, İran'ın en önemli komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından vurulmasının ardından gerçekleşen misillemede Ayn el Esad'a en az 11 füze isabet etti.

YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • HEVAL 4 yıl önce Şikayet Et
    maksatları insan öldürmek değil anlaşılan, ABD yi çıkarmak, yuvası dağılan kuş başka yuvaya uçar
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    2 bucuk saat once haberleri olmus herkes terketmis orada kalanlarda siginakta beklemisler..iranin şok saldirisi
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada kaç ülke bunu yapabilir?Biraz beyin cimlastiği yapın.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yapabilir. Ne var bunda. Cimlastik ne ki?
    Cevapla
  • Kayı boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Olay şu, Siyonizm ve merkezi ABD Orta Doğunun başına İranı musallat etmiş avanak araplara bol bol silah satıp yolunu buluyor. Aynısını güney asyada Kuzey Koreyle yapıyor, Kim yon denen ruh hastası Amerikanın bir numaralı adamı. 1986 dan beri Pentagonun kontrolünde bu zat. Orada da Japonya ve Güney koreye silah satıyor. Asyanın doğusu çin ile Avrupa ise Rusya ile dizginleniyor. Dünyada hiç bir ülke yok ki siyonizm el atmasın. Kimse bu düzene baş kaldıramaz.Yahudi dünyayı parmağında oynatıyor.
    Cevapla
  • Bitlis13 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık.... seni ayakta alkışlıyorum.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafasına patriotları takan arkadaş Amerikanın bölgede Suudiarabistan ve Kuveyt hariç diğer üslerinde patriot yok. Zaten İran o üslerde hava savunma sistemi olmadığı için orayı hedef aldı. Eğer Amerika bilerek oranın vurulmasına göz yummuşsa demek ki Süleymanin öldürülmesinin yanlış olduğunu kabul ediyor. Bu tür kabullere zımni kabul denir.
    Cevapla
  • Acaip 4 yıl önce Şikayet Et
    "Zımnî kabül " değil "zımnî ittifak" denir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR