Arap Birliği'nden skandal Türkiye açıklaması!

Berlin’de düzenlenen Libya konferansıyla ilgili konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Türkiye’nin müdahalesi Libya’nın dışına çıkacak yeni çatışmalara neden olabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2020 16:57 GÜNCELLEME 22.01.2020 16:58 DÜNYA
Arap Birliği'nden skandal Türkiye açıklaması!
Arap Birliği'nden skandal Türkiye açıklaması!

Mısır’da bir televizyon programına katılan Gayt, Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Berlin'de düzenlenen uluslararası konferans ve Türkiye’nin Libya’daki politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 


TÜRKİYE'NİN HAMLESİNİ HAZMEDEMİYORLAR

Gayt, Türkiye'nin Libya müdahalesi, ülkedeki durumu karmaşık hale getirdiğini ve Libya dışına sıçrayacak bölgesel çatışmalara yol açabileceğini savundu.

Konferansa katılan tüm ülkelerin Ankara'nın yaptıklarını reddettiğini öne süren Gayt, Türkiye’nin görüşü konferansa katılan diğer tüm ülkelerinkinden farklı olduğunu, Ankara’nın Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) yapılan saldırılardan bahsettiğini ifade etti. 

Konferanstan çıkan belgenin 55 maddeyi içerdiğine işaret eden Gayt, herkesin bu maddeleri uygulama taahhüdünde bulunduğunu söyledi.

Tüm ülkelerin Libya’nın içişlerine karışmaması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını söyleyen Gayt, "Almanya, başta Avrupa Birliği ve Arap Birliği olmak üzere Libya'yla ilgilenen tüm tarafların katılması gerektiğini belirtti. Almanya, ayrıca Mısır'ın, Libya'yla olan sınırlar ve o sınırları ülkede bulunan çok sayıdaki terör milislerden korumak için davet edilmesi gerektiğini de gördü" dedi.

Uluslararası anlaşmaları reddeden ve onlara uymayan herkese yaptırım uygulanacağını söyleyen Gayt, tüm tarafların çatışmaların durdurulması ve müzakere masasına dönme konusunda anlaştığını belirtti. 

Libya krizinin siyasi çözümü için Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da aralarında bulunduğu liderler, Berlin'de bir araya gelmişti. 

YORUMLAR 95 TÜMÜ
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    araplar ingiliz amerika oyuncağı olmuş nereye çevirirlerse oraya gidiyor alicengiz oyunu değil ingiliz oyunu bunlar
    Cevapla
  • 06 vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkaklar ağzınızı açıpta iki kelâm laf edinde şu orta doğuya ülkenize sahip çıkın kimin adına konuşuyorsunuz.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkun turkden baska dosdu yok bunu bilip buna gore hareket etmek lazim dosdumuz yok o yuzden guclu olmaliyiz
    Cevapla
  • Duyarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey deyyuzlar birliği. Filistin' i İsrail' e korkunuzdan peşkeş çektiniz. Irak, Suriye , Lübnan ve daha nice İslam ülkesini mahvettirdiniz. Şimdi kalkmış havlıyorsunuz. Allah sizden Büyük Osmanlıya yaptığınız ihanetin hakkını alsın. Başta Türkiye olmak üzere kim İslam' a ve müslümanlara sahip çıkıyorsa muvaffak etsin. Masum ve mazlum müslümanların kurtuluş umudu sizler değil, Türkiye' dir. İsteseniz de, istemeseniz de Lider Türkiye' dir.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap Birliği diye varsa Suriye lilere,Pakistan lılara niye biz kucak açıyoruz,arap değiller mi.arap birliği diye birşey varsa etsin hadi onlara yardım bakalım,kabul etsin Suriye lileri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR