Hafter'den son dakika 'Uçaklarınızı düşürürüz' tehdidi!

Son dakika haberi: Libya'daki Hafter güçleri, Berlin Konferansı'nda yapılan ateşkes çağrısına rağmen Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları düşürmekle tehdit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2020 21:21 GÜNCELLEME 23.01.2020 18:11 DÜNYA
Hafter'den son dakika  'Uçaklarınızı düşürürüz' tehdidi!
Hafter'den son dakika 'Uçaklarınızı düşürürüz' tehdidi!

Son dakika haberi: Berlin'de Libya için düzenelenen Konferans'ta yapılan görüşmeler neticesinde duyurulan ateşkes çağrısına rağmen Libya'da gerilim günden güne tırmanmaya devam ediyor.

 

Darbeci General Hafter, ateşkes çağrısına rağmen Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları düşürmekle tehdit etti.

Hafter'in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun sözcüsü Ahmed el-Mismari, sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan basın toplantısında, başkentin 120 kilometre güneyindeki Giryan kentinden, 90 kilometre güneydoğusundaki Terhune kenti ve başkentte Mitiga Havalimanı'nın da içinde yer aldığı Trablus sahiline kadar uzanan alanı, uçuşa yasak bölge ilan ettiklerini duyurdu.

MEŞRU HEDEF SAYACAKLAR

Son dakika: Başkentin dünyaya açılan tek kapısı Mitiga Havalimanı dahil bu bölge içindeki tüm sivil ve askeri uçakları "meşru hedef" sayacaklarını belirten Mismari, bölgedeki hava güçlerinin ve hava savunma sistemlerinin uçuş yasağı talimatını uygulamaya başladığını söyledi.

Libya'nın uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) bugün Hafter milislerinin Trablus'taki Mitiga Havalimanı'nı 6 grad füzesiyle vurduğunu açıklamıştı.

UMH'DEN AÇIKLAMA

UMH Sözcüsü Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, Hafter milislerinin ateşkesi defalarca ihlal ettiğine dikkati çekerek, saldırının havalimanındaki trafiği açık bir şekilde tehdit ettiğini vurgulamıştı. 

Saldırının ardından seferlerde aksamalar yaşanmış ancak uçaklar havalimanına rötarlı olarak iniş yapmıştı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de pazar günü gerçekleşen Libya konulu konferansta, taraflara ateşkesi sürdürmeleri çağrısı yapılmıştı. 

BM'DEN BERLİN SONRASI 'ATEŞKES' ÇAĞRISI GELMİŞTİ

 Guterres, BM nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ve ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e Berlin Zirvesi'nin sonuçlarını kabul etme ve Libya'da birlik ve barış sağlanması için liderlik göstermeleri çağrısında bulundu. 

Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Ocak'ta uluslararası toplumun katılımıyla düzenlenen Libya Konferansı'nda taraflar sahadaki ateşkese bağlı kalınacağı vaadinde bulunmuştu. 

Ayrıntılar geliyor...

 

6 ÜLKE BİR ARAYA GELİYOR

Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplantıya komşu ülkeler Cezayir, Mısır, Tunus, Sudan, Çad ve Nijer'in Dışişleri Bakanlarının katılacağı belirtildi.

Açıklamada, bu ülkelere ek olarak Libya'nın komşusu olmayan Mali'nin de "krizden etkilenmesi" nedeniyle toplantıda yer alacağı aktarıldı.

Cezayir'in girişimiyle düzenlenecek toplantının, Libya'nın komşu ülkeleri ile uluslararası aktörler arasında koordine ve istişareyi destekleme çabaları kapsamında gerçekleştirileceğine işaret edilen açıklamada, "Libyalı taraflar arasında kapsamlı diyalog yoluyla krize siyasi çözüm bulma konusunda Libyalılara eşlik etmek istendiği" kaydedildi.

YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • M Kemal Borazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eceli gelen it cami duvarına işermiş it hafter duydum mu
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlerin parası tatlı Mazlumların ahı acı. Can tenden giderken görürürüz
    Cevapla
  • Emin b 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeye zararı dokunursa kaçacak delik aramaraması gerekir
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    kendi ömrünü kısaltıyor
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    general haklı osmanlı tokadını atmazsanı böyle konuşur yarın Trablusuda alır sonra ne yapacağımız belli değil acilen 100 bin asker ve zırhlı araçlarla temizleme operasyonuna çıkılmazsa sonradan hiç birşey yapmayın zaten
    Cevapla
  • Ziya 4 yıl önce Şikayet Et
    Gayet iyi fikir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR