Esad rejimi Türk askerlerini şehit etti! Rusya'dan şoke eden iddia, Türkiye'den jet yanıt

Rusya ve Türkiye ordularının Suriye konusunda sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın İdlib'deki gelişmelerin ardından telefon görüşmesi yapmadığını ancak bunun hızlı şekilde organize edilebileceğini belirtti. Öte yandan Rusya'dan yeni bir iddia ortaya atılırken, Bu iddia Türkiye tarafından yalanlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2020 17:58 GÜNCELLEME 04.02.2020 18:27 DÜNYA
Esad rejimi Türk askerlerini şehit etti! Rusya'dan şoke eden iddia, Türkiye'den jet yanıt
Esad rejimi Türk askerlerini şehit etti! Rusya'dan şoke eden iddia, Türkiye'den jet yanıt

İdlib'de Esad rejimini Türk askerine saldırması sonucu tırmanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Terör örgütlerinin bu bölgede devam eden hareketliliği nedeniyle endişe duymaya devam ediyoruz. Rusya ve Türkiye orduları, İdlib'deki durum konusunda sürekli iletişim halinde" dedi.

 

Putin ve Erdoğan'ın İdlib'deki son gelişmeleri henüz konuşmadığını belirten Peskov, "Ancak liderlerin bunu gerekli görmesi halinde, görüşmenin en kısa sürede ayarlanabileceğine dair hiçbir şüphe yok" ifadesini kullandı.

RUSYA'DAN YENİ İDDİA

 

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı "Türk Ordusu'nun İdlib'teki operasyonları konusunda kendilerini uyarmadığı için Suriye hükümeti güçlerinin ateşi altına girdiğini" iddia etti.

TÜRKİYE'DEN JET YANIT

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rusya'ya bilgi verilmediği şeklindeki açıklama doğru değil. Türkiye Rusya'ya düzenli ve anlık bilgi vermektedir. Bu son olayda da bilgi verilmiştir. Bilgi verilmediğinin söylenmesi doğru değildir. Yürürlükteki mekanizmalar her zamanki gibi çalıştırılmıştır" diyerek Rusya'nın iddiasını yalanladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, dün (yani saldırının olduğu günün sabahı) saat 16.13 ve teyiden saat 22.27'de Rusya tarafındaki ilgili personele bilgi verildiğini açıkladı.

YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin senin canını alacagiz.
    Cevapla
  • Emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya güvenilir ve samimi değil.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye abd rusya iran ın suriye katliamı umurlarında değil hepsini karşımıza almak zorundayız Allah bize yeter
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurttan Post , KAFİRLERDEN DOS T OLMAZ...
    Cevapla
  • caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Nokta..
    Cevapla
  • Vanli Nazlıcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak en iyi dostumuz acilen üretmemiz gereken cok yuksek tahrip gucune sahip uzun menzilli nükleer baslikli balistik füzeler olmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR