Son dakika: Erdoğan acı haberi duyurdu: Şehit sayısı arttı

Son dakika haber: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İdlib'de rejim güçlerinin saldırısıyla ilgili "Bu sabah maalesef rejim güçleri yine İdlib'de hava saldırısına geçti ve 3'ü sivil, 5'i asker 8 kişi şehit oldu." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2020 19:26 GÜNCELLEME 03.02.2020 22:53 GÜNCEL
Son dakika: Erdoğan acı haberi duyurdu: Şehit sayısı arttı
Son dakika: Erdoğan acı haberi duyurdu: Şehit sayısı arttı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı dolayısıyla resmi ziyarette bulunmak üzere Ukrayna'ya gitti. Görüşmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İdlib'de rejim güçlerinin saldırısı sonrasında şehit olan askerlerle ilgili de son bilgileri aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye olarak Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızın altını bir kez daha çiziyorum. Ülkenin doğusundaki durumun, Ukrayna'nın toprak bütünlüğündeki sorunun en kısa zamanda çözülmesini umuyoruz. Elimizden gelen katkıyı vermeyi sürdüreceğiz. İkili görüşmemizde gerek siyasi gerek askeri kültür gibi bütün bu alanlarda görüşmemiz verimli geçti. Az önce ticaret bakanlarımız tarafından imzalanan mutakbakat kapsamında taleplerimizi ilettik. Serbest ticaret anlaşmamızı ise bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Savunma işbirliğimizi ortak üretim ve üçüncü ülkelere üretim yapmak kapsamında ileri aşamalara taşıdık. FETÖ ve terör örgütü gibi konuları da ele aldık. Güvenlik işbirliğimizi güçlendirmek yönündeki görüşlerde hemfikir olduğumuzu gördük. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey bir yol haritası teşkil ediyor. Ukrayna pek çok soydaşlarımıza ev sahipliği yapıyor. Bu soydaşlarımızın ihtiyaçları için gereken yardımları yapacağız. Kırım Tatarların da durumunu yakındna takip ediyoruz. Tutukluların değişimine gelince, bana Ukrayna vatandaşlarının evlerine dönmesi dememiz daha doğru olacak. Söz konusu değişim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bence bu görevi başarıyla yürütüyoruz. Değişim iki yönlü gerçekleşiyor. Hem üçlü diyalog grubunun görüşmeleri altında devam eden bir diyalog. Liste çok uzun ancak biz bu listenin ilk kısmına odaklanacağız. Rusya ile doğrudan gerçekleştirdiğimiz müzakerelerle ilgili bir süreç de başladı.

En yakın zamanda bu konuyla ilgili bir tarih alacağımıza inanıyorum. Konuştuğumuz tutsakların çoğu Kırım Tatarı.''

Özellikle şu an Kırım'da bulunan vatandaşlarla ilgili Türkiye bu konuda nasıl yardımcı olabilir? 

Alt ve üst yapısı ile konutlar yapma kararı verdik. Hazine ve Maliye Bakanıma heyetler arası toplantıda durumu ilettim Ve birlikte muhattapları ile hareket edecekler. Süratla bu inşaatları sizlerle birlikte bitirecekler. Ve böylece sefaletten bu insanların kurtulmasına sizler başkan olarak yardımcı olmuş olacağız. 

Suriye'de son günlerde Türk askerleri aldıkları tedbirler neler? 

Türkiye'den son dakika açıklaması: Harekete geçeriz

İdlib konusundaki gelişmeler her geçen gün artık altından kalkılamaz bir duruma geldi. Çok sabrettik. Öyle ki rejimin Rusya'nında görmezliği ile ki İdlib 3-4 milyonun yaşadığı bir yer. Ve bu insanlar 1 milyona yakın bizim sınırlarımıza doğru yürüyor. Zaten şu an bizde 4 milyona yakın Suriyeli var. Viz bunları ülkemizde misafir ediyoruz. Artık yavaş yavaş kendileri bir yerlere yerleşmeye başladı. Bu gelecek olan 1 milyon insanı nerelere yerleştireceğiz. Çok kısa bir süre önce bir deprem geçirdik. Bu depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Fakat 10 bini aşkın ağır hasarlı bina var. Biz bu binaları süratla inşa edeceğiz.

ŞEHİT SAYISI ARTTI

Bir taraftan da mülteciler ülkemize geliyor. Artık bunları kabullenmekte zorlanıyoruz. Ve bunları kendi yerlerinde Suriye'de nasıl islan ederiz çalışmasını yapıyoruz. Suriye içine 30-40 km uzaklığında bir briket ev yapıyoruz. Ve yerleştireceğiz. Rejim güçlerinin saldırısında ise 8 kişi şehit oldu.Bedellerini ise ödetmeye devam edeceğiz.

Zelensky'in açıklamalarından satır başları:

Türkiye ve Ukrayna işbirliğini pekiştirecek. Bugün Kırım yarım adasının durumundan ve Rusya’nın saldırgan politikasından bahsettik. Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Ukrayna vatandaşı siyasi tutukluların serbest bırakılması konusunda Türkiye’nin yardımlarını bekliyoruz.

Hedefimiz ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmak. Enerji kaynaklarının güzergahlarının çeşitlendirilmesi bizim için çok önemli.

Bugün imzalanan askeri mali işbirliği anlaşması son derece önemli. Bunu sayesinde Ukrayna ordusu Türk ortaklarımızdan yardım alacak ve bunu için çok minnettarız.

 

 

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Müslüman Kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı hak şehitlerimizi rahmetine gark etsin.Allah'ın yardımıyla bizi dize getiremeyecekler inşallah.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    herzaman devlet adamları çok yakında olsa ARAYA MESAFE KOYMAK ZORUNDA mesefa koymadığında zor durumda kalan ülkemiz olur ve sonucuna katlanıp sineye çekmek zorunda kalırız .
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    şehitlerimize ALLAH rahmet eylesin
    Cevapla
  • TüremişEYT 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke çürük alıp askerden kaçanları gönderseniz en önde
    Cevapla
  • zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimize ALLAH rahmet eylesin ailelerine sabırlar versin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR