Son dakika haberi: İdlib'de düzenlenen saldırı dünya basınında

İdlib'de Esed rejiminin alçak saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Dünya basını, saldırıyı son dakika olarak duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2020 06:52 GÜNCELLEME 28.02.2020 16:07 DÜNYA
Son dakika haberi: İdlib'de düzenlenen saldırı dünya basınında
Son dakika haberi: İdlib'de düzenlenen saldırı dünya basınında

Son dakika haberi: Suriye'de İdlib'e sıkışan iç savaş ve beraberinde yaşanan insani kriz dünya gündeminde yer edinmeye devam ederken, uluslararası gazeteler ve haber ajansları, hava saldırısı sonucu 33 Türk askerinin şehit düşmesini son dakika olarak duyurdu.

 

İNGİLİZ MEDYASI

Reuters haber ajansı, Türkiye'den resmi açıklama henüz gelmemişken en az 34 Türk askerinin şehit olduğunu dünyaya duyurdu.

 

İngiliz The Guardian ise, Ankara'nın Suriye'de en zor günlerinden birini yaşadığını yazdı.

Financial Times: "Saldırı, Türkiye'yi Suriye rejimi ile Rus müttefiklerine karşı topyekûn bir çatışmaya itme riski taşıyor. Saldırıyla, İdlib'deki insani krizi ve mülteci akınını önlemeye çalışan Türkiye, NATO üyesi müttefiklerinden destek çağrısını yineleyecektir."

EL CEZİRE

Orta Doğu'nun etkili yayın organlarından El Cezire televizyonu, saldırının bölgedeki gerilimi daha da artıracağı ve yeni bir insani kriz dalgasını tetikleyebileceğini aktardı.

DW, NATO'NUN 5. MADDESİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Alman devlet kanalı Deutsche Welle (DW) İdlib'deki saldırıya ilişkin gelişmeleri okuyucularına canlı olarak aktardı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın daha önce bölgede yaşananlar nedeniyle Suriye ve Rusya'yı suçladığını yazan DW, 33 Türk askerinin şehit olmasına ilişkin, "Türkiye, NATO'nun 5. maddesini işletme hakkına sahip. Ancak böyle bir kontekste bu maddenin işletilmesine onay verilir mi bilinmiyor. Daha önce sadece bir kez bu madde işletildi o da ABD'nin talebiyle Afganistan'da" yorumunu yaptı.

ABD MEDYASI

Associated Press (AP): "Türk yetkililer Suriye'nin kuzeybatısındaki hava saldırısında askerlerin hayatını kaybettiğini açıkladı, bir gündeki en büyük kayıp."

New York Times: "Türk ordusu, Suriye'nin kuzeybatısındaki hava saldırısında büyük kayıp yaşadı. Bu saldırı Suriye'deki savaşın seyrini değiştirebilir."

LE MONDE

Le Monde: "Bombardımanlar Ankara ile Moskova'nın arasını açma riski doğuruyor. Rus ve Türk yetkililer arasındaki yeni tur görüşmeler Perşembe günü Ankara'da gerçekleşti, sonucuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı."

Türk askerine yönelik saldırı birçok ülke basınında yer edinirken ABD, NATO ve AB'den saldırıya resmi düzeyde tepkiler geldi.

KAYNAK : Euronews
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin Ankara ya geliyor, koyacaksin onu Milletin ortasina, bak gör Millet onu ne hale getiriyor
    Cevapla
  • meliha 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABBİ! bİZ 33 ü ezkar bildik.Elimiz tesbih olur,kalbimiz Sübhanallah,Elhamdülillah,Allahuekber derdi.Ama bu kandil gecesinde,parmaklarımız kırıldı,inciden,mücevherden tesbihlerimiz dağıldı.33,bu geceki kadar dağlayıp,parçalamamıştı kalbimizi....YA KAHHAR.......
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ülkeleri bu zulme ses çıkarıın.
    Cevapla
  • BAŞKANA MESAJ 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman devlet kanalı Deutsche Welle (DW) Türkiyeye NATO'nun 5. maddesini devreye sokması için Türkiye'ye yol göstermiş. Afganistan ABD toprağı olmadığı halde, NATO'nun 5. maddesini Afganistan'da devreye sokmuş. Türkiye bunu örnek gösterebilir.
    Cevapla
  • Sezai TELLİGÖZ 4 yıl önce Şikayet Et
    yıldızını parlat , güneşini yak , açıl ey gökyüzü şehid geliyor . cenneti alayı lütfeyledi hak , kat kat yarıl ,yol ver şehid geliyor....bulutuna söyle yas bağlamasın , ıslanmasın koçum , gök ağlamasın , kuşların ötüşü yas bağlamasın , şehid geliyor..... YOLLARINIZA GÜL SERDİK YİĞTLERİMİZ .... hakkınızı helal edin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR