Çin'de koronavirüste bir ilk yaşandı! Peş peşe gelişmeler...

Çin’de ortaya çıkarak dünyaya yayılan salgında, ilk kez ülke içi kaynaklı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmediği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2020 09:07 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:20 DÜNYA
Çin'de koronavirüste bir ilk yaşandı! Peş peşe gelişmeler...
Çin'de koronavirüste bir ilk yaşandı! Peş peşe gelişmeler...

Şinhua ajansının haberine göre, Ulusal Sağlık Komisyonu, ülkede dün görülen 34 yeni Kovid-19 vakasının yurt dışından gelenlerde tespit edildiğini açıkladı.

 


Komisyon yetkilileri, başkent Pekin’de 21, Şanghay'da 2, Guangdong'da 9, Heylongciang ve Cıciang eyaletlerinde de birer kişide Kovid-19 tespit edildiğini, bu vakaların tamamının ''ithal vaka'' olduğunu aktardı.

Yetkililer ayrıca, dün itibariyle ülkedeki ''ithal vaka'' sayısının da 189’a ulaştığını bildirdi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19, kısa sürede ülke geneline ve yurt dışına yayılmıştı. Dünya genelinde birçok ülkede hızla artan Kovid-19 kaynaklı ölüm ve vaka sayısı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un "pandemi" olarak nitelendirilebileceğini açıklamıştı.

 


3 İYİ HABER DAHA

Koronavirüsle mücadele noktasında Çin kaynaklı 3 önemli gelişme ya da başka bir deyişle 3 iyi haber geldi. Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, bu 3 gelişmeye ilişkin bilgi verdi. 

Wei, Çin'de salgına karşı kullanılan birçok ilaç içerisinde biri sıtma diğeri ise virütük olmak üzere iki ilacın büyük başarı sağladığını söyledi. Özellikle ilaçlardan birinin kullanıldığı hastalarda 11 gün olan iyileşme sürecini 4 güne, ateş düşürme süresini ise 4 günden 2 güne indirdiğini anlattı.

Başkonsolos Wei, Çinli bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda geliştirdiği bir aşının ise klinik deney aşamasına onay verildiğini söyledi. 

Cui Wei, bunun anlamının ise aşının gönüllü olan insanlarda kullanılması anlamına geldiğini ifade etti. 

Cui Wei'nin verdiği bir diğer iyi haber ise yeni koronavirüs testine ilişkin oldu. Wei, bilim insanlarının ürettiği yeni testin bir damla kanla 15 dakikada virüs olup olmadığını belirlediğini söyledi. Bu testin sadece koronavirüs değil aynı zamanda 6 hastalığı da belirlediğinin altını çizdi. Testin henüz seri üretimine başlanmadığını ifade eden Başkonsolos Wei yakında üretime geçilmesi halinde Türkiye dahil tüm dünyaya satışının gerçekleşeceğine inandığını belirtti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • dogrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    once dunyaya ihrac et, sonra da ithal vakalar de. ihrac ettigin sana geri donuyor, olay bu.
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabani Hayvanlari yasakladilar. Virus etkisini kaybetmeye basladi Cin' de, Hasta olanlarida kontrol altina almaya basladilar bu yuzden olum orani Cin' de dustu. Bir cok insan Cin' den yurtdisina kactigi icin o insanlarda baska Ulkeleri bulasturdi. Diger Ulkelere yayildi :)
    Cevapla
  • dogrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    hayvan insana gecti bile, simdi insandan insana geciyor, havyanlari yasaklamalari mevcut durumu degistirmez
    Cevapla
  • ziyaretci 4 yıl önce Şikayet Et
    birden geldi birden gecti,pek inandirici degil.
    Cevapla
  • huseyin baş 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin Komünist Partisi'ne inanmayın. Yalan onları ayakta tutan tek gerçekleri... İnsanın onlar için bir önemi ve değeri yoktur.
    Cevapla
  • acı gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    cia abd askerlerin aracılığı ile wuhanda düzenlecek yarışmaya katılcak askerler le bulaştırıldığı iddia ediliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR