İlk Corona virüs aşısı ABD'de denendi! ABD Başkanı Trump testler hakkında açıklama yaptı

İlk olarak Çin'de görülen Corona dünya çapında yayılmaya devam ediyor. Bilim insanları salgına karşı aşı geliştirme çalışmalarını hızla sürdürürken ABD'den açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamaya göre ilk aşı denemesi 4 denek üzerinde gerçekleştirildi. Deneklerin ise durumunun iyi olduğu ifade edilen bilgiler arasında.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2020 09:57 GÜNCELLEME 19.03.2020 10:33 DÜNYA
İlk Corona virüs aşısı ABD'de denendi! ABD Başkanı Trump testler hakkında açıklama yaptı
İlk Corona virüs aşısı ABD'de denendi! ABD Başkanı Trump testler hakkında açıklama yaptı

Dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden Corona virüsü ilgili beklenen gelişme yaşandı. Dünya çapında bilim insanları Corona virüsüne karşı aşı geliştirebilmek için tüm gücü ile çalışıyor ve beklenen haber ABD'den geldi. 

 

ABD İLK CORONA VİRÜS AŞI DENEMESİNİ YAPTI

ABD'nin Washington eyaletinde ilk Corona virüs aşı denemesi 43 yaşında iki çocuk annesi bir denek üzerinde gerçekleştirildi. Akabinde 3 kişiye daha aşı yapılan denekler herhangi bir risk altında olmadığı ilk açıknaan veriler arasında yerini alıyor.

 

TRUMP: CORONA VİRÜS AŞI DENEMESİ YAPILDI

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da koronavirüsle mücadele görev gücü ile basın toplantısı düzenledi. Gelecek 15 gün için halkın izlemesi gereken adımlara ilişkin yeni bir kılavuz yayımladıklarını bildiren Trump, "Virüsle mücadele ederken, virüsün yayılmasını ve bulaşmasını önlemek için hepimizin kritik rolü var." uyarısında bulundu.

Ayrıca Trump "Bu tarihte en hızlı geliştirilen aşılardan biri." ifadelerine yer verdi.

AŞI İÇİN TESTLER DEVAM EDECEK

Önümüzdeki günlerde aşının sağlıklı 45 gönüllü üzerinde daha deneneceği açıklandı. Yetkililer aşı testlerinin başarılı olması halinde  ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi  için 12 ila 18 süreye ihtiyaç olduğunu açıkladı.

KORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Korona virüsleri üst solunum yollarında enfeksiyona yol açabilen viral etkenlerden sadece bir tanesidir. Enfeksiyon pek çok bakımdan mevsimsel gripten ayırt edilemez. Hastalık daha çok hayvanlarda ortaya çıkar. Nadiren hayvanlardan insanlara, insanlardan da diğer insanlara geçiş gösterir. Çin’deki bir deniz ürünleri pazarındaki yılanlardan insanlara geçiş yaptığı düşünülmektedir?

KORONA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR

Ağız burun yoluyla bulaşan virüs, alt solunum yollarına ve daha sonra tüm vücuda yayılabilmektedir. Ölümlerin büyük çoğunluğu alt solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olmaktadır.

KORONA VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELER?

- İştahsızlık ve kilo kaybı
- Ateş
- Halsizlik ve durgunluk
- Karın bölgesinin şişmesi
- Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi
- Solunum sorunları ve nezle
- Denge sorunları

KORONA VİRÜSÜNÜN TEDAVİSİ NE?

Hastalığın herhangi bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Antibiyotikler hastalığa karşı etkisizdir. İstirahat, dengeli beslenmek ve evde kalarak hastalığın yayılmasını engellemek yapılması gerekenlerdir.

KORONA VİRÜSÜNDEN NASIL KORUNULUR?

Maske takılması, ellerin sık sık yıkanması, öksürük ve hapşırık durumunda mendil kullanılması, yabancı yüzeylerle temas sonrası ellerin hiçbir şekilde yüze, burna, ağza ve gözlere temas ettirilmemesi gerekmektedir.

Hasta kişilerden ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulması hem bu virüsün hem de diğer solunum yolu virüslerinin bulaşmaması için etkili bir yöntemdir.
Yeni tip Korona virüs, bugüne kadar çoğu Asya’da olmak üzere 10’dan fazla ülke ve bölgede görüldü. Bu vakalar Çin halk cumhuriyetinde bulunmuş olan kişilerdi. Son 2 hafta içerisinde Çin Halk Cumhuriyeti seyahat öyküsü olup, ateş, nefes darlığı veya grip semptomları olan kişilerin hekim kontrolü önerilir.

YORUMLAR 4
  • Okuyucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yapanlar yayınlamadan önce kendileri okusa keşke. Aşının kullanımından bahsederken "12 ila 18 süreye ihtiyaç var" diyor. 12 ila 18 ne? Gün mü? Ay mı? Yıl mı ? Ne?
    Cevapla
  • misafirim 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye aşı çalışması neden yapmıyor bu acizlik boşverme neden?? büyük Türkiye bu değil, hiçbir hastalığa karşı Türk yapımı bir aşı yok
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Vaktinde Türkiye yi karanlığa gömmek için bunlara engel olanlara olsa gerek bu soru. Bugün bile aynısını muhalefet devam ettirtiyor, hastanelerin, havaalanların, köprülerin yani gelecek için ne gerekiyorsa hepsine karşılar, Allah bu milleti korumuşta AKP başa gelmiş, yüz yıllık enkazın altından kalktı Türkiye bu kolay bir iş değil.
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    yapmadigini nerden biliyorsunuz ki boyle atip tutuyorsunuz?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR