Almanya’da maskeler Türk terzilerden

Almanya’da Türk terziler, kumaştan maske üreterek müşterilerine sunuyor. Berlin’de terzilik yapan Talat Kıran, maskeyi pamuklu kumaştan diktiklerini söyledi. Wilmersdorf’taki terzi Cengiz Pamuk da “Maskelerimiz yıkanıp tekrar kullanılabiliyor” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2020 08:30 GÜNCELLEME 08.04.2020 09:07 DÜNYA
Almanya’da maskeler Türk terzilerden
Almanya’da maskeler Türk terzilerden

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çoğu Türk terzi, kumaştan maske üreterek müşterilerine sunuyor. Berlin eyaletinin salgınla mücadele etmek için satın aldığı 200 bin maskeye birkaç gün önce Tayland’ın başkenti Bangkok’ta ABD’nin el koyduğu açıklandı. Daha sonra Berlin eyaleti, tıbbi maske ve önlükleri Çin’den alarak ülkeye getirdi ve bu malzemeleri sağlık ve yaşlı bakım evlerindeki personele dağıtacak. Vatandaşlar ise eczane ve marketlerde tıbbi maske bulamadığı için terzilerden kumaş maske temin ederek eksikliklerini gideriyor.

Berlin’de Spandau ilçesinde terzilik yapan Talat Kıran, müşterilerden maske talebinin artması üzerine üretime geçtiklerini kaydetti. Wilmersdorf semtinde ağabeyi Ahmet Pamuk ile terzi dükkanını işleten Cengiz Pamuk da müşterilerden aldıkları yoğun talep üzerine maske dikmeye başladıklarını belirterek, “Berlin’de yaşanan maske sıkıntısından dolayı 4 hafta önce maske üretimine başladık” ifadesini kullandı. Pamuk, maskeler için kullanılan kumaşın hijyen standartlarına uygun olmasına dikkat ettiklerini aktardı.

Yenişafak

 

 

YORUMLAR 3
  • Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz berlinde bir maskeye 10 euro verdik eczanede
    Cevapla
  • Bremenli 4 yıl önce Şikayet Et
    ey gidi hey burdada olayi firsata cevirim insanlardan maliyeti 50 kurus olan üründen 10 euro aliyorlar iste biz buyuz
    Cevapla
  • Halkh...hak 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikebiliyorsan sen dik bedava dağıt bremenli
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR