Maske takmak zorunlu mu? Maske takmamanın cezası ne kadar?

Maske takmak zorunlu mu? Cezası ne kadar? soruları Corona virüs salgınına maruz kaldığımız bugünlerde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen sorular arasında yerini alıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni alınan karar kapsamında toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirildiğini açıkladı. İşte maske kullanımının zorunlu olduğu alanlar.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2020 09:35 GÜNCELLEME 10.04.2020 09:37 EKONOMİ
Maske takmak zorunlu mu? Maske takmamanın cezası ne kadar?
Maske takmak zorunlu mu? Maske takmamanın cezası ne kadar?

Corona virüs tedbirlerine alınan kararlar doğrultusunda her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Yeni alınan tedbirler kapsamında artık maske takmak zorunlu hale getirildi. Bu süreçte belirtilen alanlara maske takmadan girilmesi imkansız hale geldi. Maskesiz kimse alınmayacak. Peki herkes maske takmak zorunda mı? Nerelerde hangi alanlarda maske takmak zorunlu hale geldi? İşte en çok tartışılan sorunun cevabı...

 

MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre maske takmak zorunlu hale getirildi. Artık alınan yeni karar gereği tolu alanlarda maske takmak zorunlu hale getirildi.

NERELERDE MASKE TAKMAK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ?

Corona virüs tedbirleri kapsamında marketler pazar yerleri gibi alanlarda maske takmak artık zorunlu hale getirildi. Maske takmayanlar bu alanlara alınmayacak.

 

Otobüs, Metro, Metrobüs ve Vapurlarda maske takmak zorunlu mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacak.

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Yeni tedbir paketi kapsamın toplu alanlarda maske takılması zorunlu hale getirildi. Lakin maske takmayanlar için cezai işlem uygulanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama getirilmedi.