Suudi Arabistan'dan teravih kararı

Suudi Arabistan'da koronavirüs krizinin devam etmesi durumunda Ramazan ayında teravih namazlarının toplu kılınmayacağı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2020 21:20 GÜNCELLEME 13.04.2020 21:20 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan teravih kararı
Suudi Arabistan'dan teravih kararı

Dünya genelinde 1 milyon 800 binden fazla kişiye bulaşan ve 100 binden fazla kişinin ölümüne neden olan corona virüsü salgını nedeniyle, Suudi Arabistan'da önlemler arttırılıyor. Ülkede corona vaka sayısı 4 bin 934’e yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 65’e ulaştı. Ölü ve vaka sayılarındaki artışı inceleyen yetkililer, Ramazan ayı yaklaşmasıyla yeni kararlar aldı.

RAMAZAN AYINDA TERAVİH KILINMAYACAK

 

 

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığı Dawah ve Rehberlik Müsteşarı Muhammed El-Aksil, Suudi Arabistan’ın devlet televizyonunda gerçekleştirdiği açıklamada corona virüs ile mücadele kapsamında Ramazan ayında teravih namazlarının toplu kılınmayacağı duyurdu.

El-Aksil “Corona krizi devam etmesi durumunda Ramazan ayında, teravih namazlarının toplu olarak kılınmasının askıya alınmasıyla beraber tüm toplu ibadetler yapılmayacak. İbadet edenleri korumak amacıyla böyle bir karar almak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN AYINDAN ÖNCE BİTECEĞİNİ UMUYORUZ

Camilerdeki toplu olarak kılınan namazların kılınmayacağını söyleyen El-Aksil, “Corona krizinin Ramazan ayından önce biteceğini umuyoruz” sözlerini kullandı.

Öte yandan Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde sokağa çıkma yasağının bir sonraki duyuruya kadar uzatıldığı duyuruldu.

Salgınla mücadele kapsamında Riyad, Tebuk, Cidde, Taif, Ed-Demmam, Ez-Zahran, El-Hefuf, El-Katif, El-Hubar'da 24 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Birçok bölgede eczaneler ve temel gıda ihtiyaçlarını karşılayan iş yerleri hariç tüm iş yerlerinin salgın nedeniyle kapatılmasına karar verilmişti. Ülkede tüm uluslararası uçuşlar durdurulurken, yıl boyu umre ve hac ziyaretleri de askıya alındı.

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • kurmen 4 yıl önce Şikayet Et
    yetim hakkı yiyen, mahkemelerde yalan ifade verip yalancı şahitlik yapan ve kendilerine cami cemaati diyenler uzaklaştırma cezası almışlar.... Allah ım tüm müslümanlara samimi olmayı nasip etsin.
    Cevapla
  • uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    sıcak memleket. virüs fazla etkili olmaz doğal olarak. hele sıcaklık 50-60 lara cıktığında cok azalır.
    Cevapla
  • Emir 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistandaki vaka sayıları tamamen yalan bize o kadar bulaştırıp 1400 vaka nasıl oluyor?
    Cevapla
  • DOBRA 4 yıl önce Şikayet Et
    alçak vahhabi amerikan uşakları sizi,sizin gibi yemende müslüman katledenler olmasaydı şu an ALLAH Kabede Namaza izin verirdi belkide,ama sizin gibi münafık ve siyonist kuklalar gitmeden bu iş zor gibi görünüyor
    Cevapla
  • Selim1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan hastalığı Ülmemize bulŞtırdı. AcıklaDık ları sayıya bak coronavirüs Vakası vaka sayısı 1400 lerde imiş her şeyleri yalan olmuş
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüsü Türkiyeye bulştıran Avrupadan gelenler, İçlerinde Sanatcılar bile var? İlk bulaştıran Avrupadan gelen bir kişi olduğunu 14 Gün kuralına uymadığı Hatta Ailesindende iki kişinin Öldüğünü Bakan açıkladı ama ismini vermedi?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR